Met MailChimp kun je heel makkelijk mooie e-mails maken. Hoe voeg je de MailChimp opmaak toe aan een MoreApp e-mail? Bekijk de tutorial!

MailChimp

• Ga naar MailChimp.
  • Design de e-mail, zet de e-mail klaar als een template en exporteer het HTML bestand.
  • Klik op het drop-down menu van de template.
  • Klik op 'Export as HTML'.
  • Open het bestand met een HTML editor. Wij gebruiken bijvoorbeeld Brackets.

Brackets

• MailChimp voegt drie regels toe tussen de head en body die je moet verwijderen.
  • Delete het volgende stuk code:
    <meta charset="UTF-8">
    <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge">
    <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1">

• Kopieer de rest van de code.

Voeg een e-mail toe

• Ga naar het online platform en log in.
  • Ga naar de Email tab.
  • Klik op 'Add Email'.
  • Vul de lege velden van de e-mail in.

Plak de HTML code

• Klik op 'Code View' en plak de HTML in MoreApp.
  • Je kunt ook placeholders toevoegen aan je e-mail.
  • Klik op het drop down menu 'Placeholders'.
  • En onthoud de placeholder van bijvoorbeeld de klantnaam: ${klantnaam}.
  • Klik op 'Code View'.
  • En voeg de tekst toe aan aan de code.
  • Op deze manier heeft de nieuw toegevoegde tekst dezelfde opmaak als de rest van de e-mail.

Voeg de PDF toe

• Klik op 'Add attachment' om de PDF toe te voegen.
  • En klik op Save & Publish.