Importeer een Excel bestand met klant- of productgegevens om te gebruiken in je formulieren.

Excel bestand

Voordat je een bestand in MoreApp zet, check of het aan de volgende eisen voldoet.

• Zorg dat het een .xslx bestand is.
  • Zet er een id kolom voor unieke cijfers of letters.
  • En zet boven iedere kolom een header.

Data Sources

• Ga naar het MoreApp Platform en log in.
  • Ga naar de tab Data Sources.
  • Klik op Add a data source.
  • Hier kun je data importeren vanuit Excel of een url. Deze data kun je oproepen in ieder formulier.
  • Geef de Data Source een naam.
  • Kies voor Excel.
  • Klik op Choose file.
  • Kies het juiste bestand en klik op Save.

Overzicht

Je ziet dat de data is ingeladen. In dit overzicht kun je de data source verwijderen, een nieuw bestand inladen en de kolommen selecteren en verplaatsen.

Search Widget

Ik zal je nu laten zien hoe je deze data kunt oproepen in je formulier. Het bestand wordt lokaal opgeslagen en werkt dus ook offline.

• Ga naar de tab Forms.
  • Open je formulier.
  • Klik op Edit Form
  • Voeg het Search Widget toe.
  • Klik op het Widget en geef het een naam.
  • Kies de data source die je zojuist hebt aangemaakt.
  • Kies zelf welke velden je in het formulier zichtbaar wil hebben.