In de Marketplace vind je widgets die je in je formulieren kunt gebruiken. Met de Calculation widget kun je optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen met een of meerdere Number en Price widgets, ook in subformulieren.

We laten zien hoe je gewerkte uren optelt en vermenigvuldigt met de kosten per uur.

Marketplace

• Ga naar de Marketplace, log in en klik op de Calculation widget.
  • Klik op Install.

Voeg een Subform widget toe

• Ga naar het online platform en log in.
  • Ga naar je formulier.
  • Klik op Edit form.
  • Voeg de Subform widget toe.
  • Maak een subformulier met een Lookup widget met de dagen van de week.
  • Voeg een number widget toe aan het subformulier voor de gewerkte uren per dag.

Calculation widget: Optellen

• Ga naar de tab Installed, boven de widgets.
  • Hier staan de widgets die je hebt geïnstalleerd vanuit de Marketplace. Als je het widget één keer hebt gebruikt, staat hij ook bij de Default widgets.
  • Voeg de Calculation widget toe voor het totaal aantal uren.
  • Kies als Operator optellen van het aantal uur uit de Subform widget.

Calculation widget MoreApp Marketplace

Calculation widget: Vermenigvuldigen

• Voeg een Number widget toe voor de kosten per uur.
  • Voeg nog een Calculation widget toe.
  • Kies als Operator vermeningvuldigen van het toaal aantal uren en de kosten per uur.

Ben je een developer? Maak dan zelf een widget en voeg deze toe aan de Marketplace!