Een van de meest gebruikte functies van MoreApp is het versturen van een e-mail met een PDF bijlage na het invullen van een formulier. In deze blog geef ik je meer achtergrondinformatie over hoe we die e-mails versturen en wat te doen als het lijkt dat de e-mails niet aankomen.

MailChimp

De kans is groot dat je hebt gehoord van het bedrijf Mailchimp ze bieden een service waarmee gebruikers e-mail campagnes ontwerpen en versturen. Hun product is zo succesvol dat ze besloten om een dienst te creëren vanuit hun e-mailservers, met de naam Mandrill. Via deze dienst versturen ze letterlijk miljarden e-mails per maand en wordt de service vertrouwd door meer dan 500.000 klanten wereldwijd.

Het verzenden van e-mails klinkt heel eenvoudig, maar in werkelijkheid zijn er veel dingen om rekening mee te houden en hebben we besloten om niet het wiel opnieuw uit te vinden en het verzenden van MoreApp's e-mails toe te vertrouwen aan Mandrill. Het resultaat? We versturen tienduizenden e-mails per maand met een verbazingwekkende 99,2% deliverability.

null

De (minder dan) 1%

Maar wat gebeurd er dan met die 0,8% van alle e-mails? Er zijn een aantal mogelijkheden:

1. Je Credits Zijn Op

Wanneer je een formulier invult, wordt er een credit in mindering gebracht van je account. Mocht je geen credits meer hebben, kun je (en de andere users binnen je account) altijd formulieren in blijven vullen, hierin beperken we je nooit. Als je inlogt op het MoreApp platform, een formulier kiest en naar het tabblad 'Registrations' gaat en je ziet dat het formulier wat je zojuist hebt ingevuld, niet zichtbaar is, kan het zijn dat je credits op zijn. Ga naar de 'Credits' tab om je saldo te controleren, als dat op 0 staat, kun je een nieuwe bundel kopen. Nadat je dit hebt gedaan, wordt de e-mail alsnog verstuurd.

2. Controleer je Registratie

Ga naar de 'Registrations' tab binnen het platform, zoek je registratie en klik op het 'oogje'. Als alles goed is gegaan, zie je de mogelijkheid om de PDF te downloaden. Als die optie er is, betekent dat dat MoreApp tenminste heeft geprobeerd om de e-mail te versturen. Als de optie is er niet is, ga je gang en controleer de configuratie van de e-mail, ontbreekt er iets?

null

3. Grootte

De meeste mailservers staan het niet toe een e-mail te versturen die groter is dan totaal 25MB. Voor de meeste mails is dit ruim voldoende. Maar als je formulier veel foto's, pin widgets en handtekeningen bevat en je hebt ervoor gekozen om de foto's ook als losse bestanden (Attach all images) toe te voegen aan de e-mail, dan kun je dit limiet snel bereiken. Dus nogmaals, als je in staat bent om de PDF te downloaden, maar je hebt de e-mail niet ontvangen, dan is je e-mail wellicht te groot om ontvangen te worden.

4. Blacklist

Een andere mogelijkheid, die vrij ongebruikelijk is, is dat je mailserver actief weigert om onze e-mails te ontvangen. De enige manier om dit te controleren is door contact op te nemen met de beheerder van je mailserver en hen te vragen of e-mails van Mandrill geblokkeerd worden.

Hopelijk helpt deze blog je met het oplossen van eventuele problemen. Maar zoals altijd, kunt je contact opnemen met MoreApp support via support@moreapp.com.