Creëer een workflow voor het goedkeuren van een factuur / aanvraag / declaratie.

Heb je een formulier ingevuld maar moet het eerst goedgekeurd worden door de administratieafdeling of een manager? Met de Instruction plug-in wordt automatisch een instructie verstuurd naar de persoon die het formulier moet ondertekenen.

1. Installeer de Instruction-hook

Om een workflow te creëren heb je de Instruction-hook nodig. Deze hook kun je downloaden in de Marketplace. Ga naar de Marketplace, zoek naar de Instruction hook in de Hooks tab en klik op Enable.

null

2. Maak een formulier

Als je een workflow maakt om bijvoorbeeld vakantieaanvragen om goed te laten keuren, maak je eerst het vakantieaanvraag formulier. Als het formulier af is, kopieer je het formulier om er vervolgens een Signature-widget aan toe te voegen. Kopieer het formulier door op Copy te klikken in het Overview. Nu heeft het tweede formulier precies dezelfde velden (en data names) als het origineel, MoreApp kan nu de velden vullen met dezelfde antwoorden. Voeg een extra Signature-widget toe aan het tweede formulier.

3. Configureer de hook

De volgende stap is het configureren van de Instruction-hook. Open het eerste formulier en ga naar de Hooks tab om de Instruction-hook toe te voegen. Kies de Folder waar het tweede formulier in staat. Bij Form selecteer je het tweede formulier. Voeg bij Recipients de ontvanger van de instructie toe en als het nodig is een bericht voor de ontvanger. Als laatste klik op Save & Publish.

null

4. Test je nieuwe workflow

We zijn klaar met het configureren van de hook en het is tijd om te testen! Open je eerste formulier in de app en vul hem in. Als je gebruik maakt van de dynamic recipients, zorg dan dat je een bestaande gebruiker invult in de Email-widget. Als je het eerste formulier verstuurd heb zie je dat de ontvanger een push notificatie ontvangt met de instructie. Open de instructie en controleer of alle ingevulde data er in staat.

5. Gefeliciteerd!

Je hebt zojuist een workflow gemaakt met mobiele formulieren! Nu kun je op dezelfde manier de workflow uitbreiden met meer dan twee formulieren.

Meer hooks

Naast de Instruction-hook hebben we meer hooks toegevoegd aan de Marketplace. Bekijk bijvoorbeeld de Delete-hook of de Word-hook! Ben je developer? Voeg dan je plug-in toe aan de Marketplace zodat iedereen hem kan gebruiken!