We laten je zien hoe je een formulier maakt met de MoreApp Form Builder.

Ga naar het MoreApp Platform en log in. Ga naar de tab Forms.

Folder

• Maak eerst een map aan. Klik op Create a new folder.
  • Geef de map een naam.
  • Klik vervolgens op Create a new form en geef het formulier een naam.
  • Je kunt hier ook een template kiezen. Maar nu gaan we zelf een formulier maken. Klik op Save.

Form Builder

• Dit is een overzicht van alles wat je met het formulier kan doen.
  • Klik op Edit Form en je komt in de Form Builder terecht.
  • Links zie je een preview van het formulier.

Widgets

• Rechts staan de Widgets die je kunt gebruiken.
  • Bij iedere Widget staat een informatie icoon. Als je er met je muis overheen beweegt zal je zien dat er een informatie ballon verschijnt.
  • We geven nu wat voorbeelden van Widgets die je kunt toevoegen.
  • Kies het Image Widget en zet het in het formulier door te dubbelklikken of te slepen.
  • Als je op het nieuw toegevoegde Widget klikt kun je het bewerken.
  • Kies je logo en klik op Save.
  • Kies het Header Widget. Dit kan fungeren als titel of als tussenkop in je formulier.
  • Kies een Date Widget.
  • Voor elk Widget kun je bepalen of de invoer verplicht is of niet. Als het verplicht is betekent dat je het formulier niet kunt afsluiten als het antwoord nog niet is gegeven.
  • Voeg het Signature Widget toe.
  • Voeg een Email Wiget toe.

Favoriete widgets

• Je kunt een Widget als favoriet opslaan.
  • Klik op Add to favorites en op Save. Dat is handig voor Widgets die je vaker gebruikt. De opmaak blijft namelijk bewaard.
  • Klik op Save and Publish.

User toevoegen

• Voeg een user toe door op Manage Users te klikken.
  • Klik op Save en Close.
  • Het formulier is nu klaar om ingevuld te worden. Open de app om het nieuwe formulier te bekijken.