Met Rules zorg je ervoor dat bepaalde vragen wel of niet zichtbaar zijn. Je kunt het formulier korter maken en vragen verbergen die niet van toepassing zijn.

Rules

Regels worden toegepast om velden te verbergen. Het antwoord op vraag A bepaald de zichtbaarheid van vraag B. Bijvoorbeeld: Indien een situatie niet in orde is wil je dat er een foto en opmerking toegevoegd worden.

• Ga naar het MoreApp Platform en log in. Klik op Edit Form.
  • Ga naar de tab Rules en klik op Add Rule.
  • Kies bij Conditions 'Nooduitgang' is 'niet ok'.
  • Daar wil je een actie op laten volgen. Dus kies je bij Actions dat het opmerking en het foto veld zichtbaar zijn als de nooduitgang niet ok is.
  • Klik op Save & Publish.

null

OR rules

Je kunt er ook voor kiezen om meerdere condities toe te voegen en als één van de condities waar is een actie te laten volgen.
Bijvoorbeeld als de nooduitgang kapot is of er iets ontbreekt, moet er een opmerking- en fotoveld tevoorschijn komen.

• Klik op Add Rule.
  • Kies als conditie dat de nooduitgang kapot is of er iets ontbreekt.
  • Kies de optie 'any' en als actie het opmerking- en fotoveld.
  • Klik op Save & Publish.

null

Username

Schakel bepaalde widgets in op basis van de username. Bepaalde users krijgen bijvoorbeeld extra informatie te zien.

• Klik op Add Rule.
  • Kies bij conditions de username, contains moreapp.
  • Kies bij actions het html widget en tekstveld.
  • Klik op Save & Publish.

null

Search widget

Schakel bepaalde widgets in op basis van het ingevulde Search widget.

• Klik op Add Rule.
  • Kies bij conditions dat als MoreApp de bedrijfsnaam is.
  • Kies bij actions dat dan een radio widget zichtbaar is.
  • Klik op Save & Publish.