Voeg groepen en individuele gebruikers toe en geef ze rechten. Importeer snel meerdere gebruikers met behulp van Excel.

1. Voeg een Gebruiker Toe

Log in op het Platform en ga naar de Users tab. Klik op Invite user(s). Voeg één gebruiker toe door te kiezen voor A single user en typ het e-mailadres van de gebruiker in. Kies de taal van de gebruiker en klik op Invite. De persoon die je uitnodigt ontvangt binnen enkele minuten een e-mail om zijn/haar account te activeren

2. Nodig Meerdere Gebruikers Uit

Nodig meerdere gebruikers in één keer uit door een Excel bestand met e-mailadressen te importeren. Voeg de e-mailadressen toe aan de eerste kolom van het Excel bestand. Kies voor Multiple users en klik op Choose File om het Excel bestand te importeren. Kies de taal van de gebruiker en klik op Invite. De personen die je uitnodigt ontvangen binnen enkele minuten een e-mail om zijn/haar account te activeren

3. Gebruikersgroepen

Je kunt de gebruikers groeperen. Wil je een groep aanmaken? Ga naar de Users tab en klik op Create a new group. Geef de groep een naam en klik op Save. Klik op het tandwieltje van de groep die je zojuist hebt aangemaakt en vind de gebruikers aan die je wil toevoegen aan de groep onder Group Members. Onder Client Permissions geef je de groep toegang tot mappen. Onder Platform Permissions geef je de groep rechten voor het beheren van beheren van tabs in het Platform; formulieren, registraties, instructies, gebruikers, data sources of credits. Deze laatste optie is alleen beschikbaar voor Premium-gebruikers. Klik vervolgens op Save & Close. Als je nu een nieuwe map of werkinstructie aanmaakt kun je de groep daar in één keer aan toevoegen.

4. Gebruikersinstellingen

Per gebruiker kun je de instellingen bewerken. Klik op de gebruiker en klik op Edit user. Hier kun je de voor- en achternaam en het land invullen en de gebruiker toegang geven tot mappen. Maak de gebruiker geen Administrator als je wil dat hij/zij alleen formulieren in kan vullen met de app of de webclient. Als je de gebruiker wel Administrator maakt krijgt hij/zij toegang tot het Platform. Als je de optie Newsletter aanvinkt ontvang je één keer per maand de nieuwsbrief en de uitnodigingen voor de workshops. Klik vervolgens op Save & Close

5. Manage Users

Na het maken van een nieuwe map kun je hier direct gebruikers of groepen aan toevoegen. Let op: de gebruikers die je toevoegt krijgen toegang tot alle formulieren in de map. Ga naar de Forms tab en klik rechts bovenin op Manage users. Als je hier geen gebruikers of groepen aanvinkt zien ze ook niet de formulieren in de app. Klik op Save & Close en op Publish.

Wil je meteen op de hoogte zijn van de nieuwste tutorials? Ga naar Youtube en klik op Abonneren!