Met de Branding module kun je de e-mails die we naar gebruikers sturen aanpassen zodat ze bij de huisstijl van jouw bedrijf passen.

MoreApp werkt met MailChimp voor het ontwerpen van e-mail templates en met Mandrill voor het versturen van de e-mails. Deze e-mails worden gestuurd voor het resetten van een wachtwoord of het toevoegen van een nieuwe gebruiker. Voor het aanpassen van de e-mails is het volgende nodig.

1. Maak een MailChimp account aan

Ga naar mailchimp.com en log in of meld je aan als je nog geen account hebt.

2. Koppel Mandrill aan jouw MailChimp account

Ga eerst naar de Account instellingen.

Open vervolgens de Transactional tab. Voeg hier Mandrill toe en klik op Launch Mandrill

Hierna kun je naar Billing  gaan en Monthly selecteren.

Wanneer je Monthly hebt geselecteerd kun je naar naar beneden scrollen totdat je bij Mandrill bent. Hier kun je je plan toevoegen.

Let op! Wanneer je een nieuw Mandrill account aanmaakt krijg je 2000 gratis mails. Daarna moet je 'blocks' kopen van 25.000 mails per maand.

Om dat te kunnen doen, moet je een maandelijks plan hebben voor Mailchimp.

3. Kopieer de MoreApp templates naar het MailChimp account

Kopieer de MoreApp templates naar het Mailchimp account zodat je ze kunt aanpassen. Ga hiervoor naar het Platform of naar je Partner account, open het Branding configuratiescherm en klik op Kopieer standaard e-mails.

Je ziet nu een scherm met een lijst templates. Kopieer ze naar het MailChimp account door op de templates te klikken. Het is niet nodig om de templates in alle talen te kopiëren als er alleen Nederlandse e-mails nodig zijn.

4. Bewerkt de templates in MailChimp

Nu je de templates hebt toegevoegd aan je account ben je vrij om ze aan te passen. Je kunt de logo's, teksten, kleuren, et cetera aanpassen. Zoals je ziet in de afbeelding hieronder kun je gebruik maken van placeholders, zoals *|USERNAME|*.

De meeste knoppen maken ook gebruik van placeholders zoals een link naar een specifieke URL voor één gebruiker. Laat deze knoppen met haar placeholders bestaan. Je bent natuurlijk vrij om de positie, stijl en kleur aan te passen.

5. Verstuur de MailChimp templates naar Mandrill

Als je tevreden bent met de templates stuur je ze allemaal naar Mandrill zodat MoreApp ze kan gebruiken. Als je later een wijziging aanbrengt in een template kun je deze stap herhalen zodat de laatste versie in Mandrill staat. Houd in gedachten dat het uploaden van templates van MailChimp naar Mandril tot 10 minuten kan duren.

6. Stel een Mandrill verzenddomein in

Stel vervolgens een verzenddomein in. We raden je aan de beheerder van jouw mailserver te vragen om dit te doen. Volg hiervoor deze handleiding

7. Voeg de Mandrill API Key toe

Je bent bijna klaar. Je hoeft alleen nog maar een Mandrill API key te genereren. Ga hiervoor naar de Settings tab in Mandrill.

Kopieer de gegenereerde API key in ons platform en plak de key in het Branding configuratiescherm in het Platform. Klik op Opslaan als de key gevalideerd is.

8. Gefeliciteerd!

Je hebt zojuist de e-mail die we naar gebruikers sturen aangepast naar de huisstijl van jouw bedrijf!