Importeer een Excel bestand met klant- of productgegevens om te gebruiken in je formulieren.

1. Excel bestand

Voordat je een bestand importeert, check of het aan de volgende eisen voldoet:

• Zorg dat het bestand een .xslx bestand is.
  • Begin met een id kolom met unieke cijfers of letters.
  • Zet boven iedere kolom een Header.
  • Geef het bestand een naam.

2. Databron

Log in op het MoreApp platform en ga naar de tab Databronnen. Klik vervolgens op Nieuwe databron. Je kunt nu 3 verschillende manieren van data importeren kiezen; Excel, URL en Google Spreadsheets. Vandaag leggen we je uit hoe je een Excel bestand kunt importeren. Klik op Excel en bij Excel bestand uploaden selecteer je vervolgens het Excel bestand dat je wil importeren. Klik op Opslaan als je het juiste bestand hebt gekozen. Nu begint MoreApp automatisch met het ophalen van de data. In de tab Databronnen kan je je data beheren; een nieuw Excel bestand toevoegen en/of een oude versie verwijderen.

3. Search-widget

Het toevoegen van een databron gaat hand in hand met het toevoegen van een Search-widget. Selecteer het juiste formulier in de Formulieren tab en klik op Bewerk. Voeg de Search-widget toe aan je formulier, klik op het potloodje van de widget om deze een naam te geven. Selecteer bij Databron het Excel bestand dat je hebt toegevoegd en kies de velden die je zichtbaar wilt hebben in het formulier. Al de kolommen van de databron zijn zichtbaar in het PDF rapport.

4. Gefeliciteerd!

Je hebt nu succesvol een Excel bestand geïmporteerd! De informatie word lokaal opgeslagen op je toestel en werkt ook offline.

Wil je meteen op de hoogte zijn van de nieuwste tutorials? Ga naar de MoreApp YouTube pagina en klik op de rode Abonneren knop!