In de Marketplace vind je widgets die je kunt toevoegen aan je formulieren. Met de Catalogue-widget maak je een bestel app met artikelen.

1. Maak een Excel bestand

Maak een Excel bestand voordat je de Catalogue-widget toevoegt aan je formulier. Voeg de volgende kolommen toe aan Excel: id, name, description en priceExVat. Je kunt ook extra kolommen toevoegen zoals photo, thumbnail and vatRate (belasting percentage). Geef de kolommen precies dezelfde Engelse benamingen. Het aantal kolommen dat je kunt toevoegen is ongelimiteerd. De photo en thumbnail kun je toevoegen doormiddel van een URL. De afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als je toestel is verbonden met internet. Vul de kolommen van het Excel bestand in met bijvoorbeeld artikelinformatie. Sla het Excel bestand op met een .xlsx bestandsformaat.

2. Voeg de databron toe

Na het maken van het Excel bestand kun je deze toevoegen als data source. Dit doe je door op het MoreApp Platform naar de tab Databronnen te gaan. Voeg de data source toe door te klikken op Nieuwe databron. Geef de data source een naam. Kies vervolgens voor Excel en voeg het Excel bestand toe. Klik op Opslaan.

3. Voeg de Catalogue-widget toe

Installeer de widget in de MoreApp Marketplace. Nadat je in de Marketplace op Installeer hebt geklikt kun je weer terug gaan naar het Platform. Open het formulier waarin je de Catalogue-widget wil toevoegen en klik op Bewerk. De geïnstalleerde Catalogue-widget staat niet tussen de standaard widgets, maar onder het tabje Geïnstalleerd. Dubbelklik of sleep de Catalogue-widget in je formulier. Wanneer je met de muis over de zojuist toegevoegde widget beweegt kun je klikken op het potloodje. De properties tab van de widget opent nu. Selecteer de juiste data source bij Catalogue Data source. Kies ook welke kolommen van het Excel zichtbaar zichtbaar moeten zijn in de app. Kies ook de munteenheid die van toepassing is. Klik op Opslaan & Publiceren om je formulier te publiceren.

4. Gefeliciteerd!

Je hebt succesvol de Catalogue-widget toegevoegd aan je formulier! Gebruikers kunnen nu je formulier gebruiken als een online webshop. In de app ziet de Catalogue-widget er als volgt uit. Je kunt het gewenste aantal van een product kiezen en de kosten worden automatisch berekend voor je!

Wil je meteen op de hoogte zijn van de nieuwste tutorials? Ga naar de MoreApp YouTube pagina en klik op de rode 'Abonneren' knop!