Optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen doe je met de Calculation-widget!

Nog geen MoreApp account? Meld je hier aan.

Deze feature is beschikbaar in het Branch, Tree en Forest abonnement. Bekijk onze Prijzenpagina.

1. Voeg een Subform-widget toe

Selecteer de urenregistratie app waar je de Calculation-widget aan wil toevoegen en klik op Bewerk. Dubbelklik vervolgens op de Subform-widget om deze toe te voegen aan je formulier. Voeg de Lookup-widget en een Number-widget toe aan het subformulier. Klik nu op het potloodje van de Lookup-widget om de widget te bewerken. Voeg de dagen van de week toe bij Options. Voeg ook een Number-widget toe en noem deze Uren.

2. Configureer de Calculation-widget

Ga naar het hoofdformulier. Onder de Widgets tab zie je Pro staan. Dubbelklik op de Calculation-widget om deze toe te voegen aan je formulier.

Geef de widget een naam bij Label en pas de Bewerkingen aan op basis van jouw wensen. Je kan verschillende widgets gebruiken als Rekenvoorwaarden.

Als de waarde die je wilt berekenen een prijs is, kan je ook het vakje “De berekende waarde is een prijs” aanvinken.

Door het vakje “Geen waarde met missende termen” aan te vinken, zal de berekening geen waarde tonen als één van de termen niet geldig is (bijvoorbeeld als het geen getal is).

Bij het aanvinken van het vakje "Negeer verborgen widgets", worden de widgets die niet zichtbaar zijn in het formulier niet meegerekend bij het uitvoeren van berekeningen.

2.1 Optellen

In dit vvoorbeeld gaan we de uren van de week berekenen.  Je kunt de widget bewerken door op het potloodje te klikken. Kies als Bewerkingen de optie summing up (+) en als Berekening voorwaarden de Uren.

Klik op Opslaan als je klaar bent met het bewerken van de widget.

2.2 Vermenigvuldigen

We laten je zien hoe je de gewerkte uren kunt vermenigvuldigen met de kosten per uur. Selecteer de Price-widget onder de Pro tab. Voeg de Price-widget toe aan je formulier en bewerk de widget en kies de juiste valuta. Voeg nog een Calculation-widget toe en selecteer Vermenigvuldigen ( * ) als Bewerkingen. Je bent nu toe aan de laatste stap, selecteer Uren keer de kosten per uur als Berekening voorwaarden.

Klik nu op Opslaan & Publiceren.

2.3 Reken met velden uit de Search-Widget

Het is ook mogelijk om te rekenen met velden uit de Search-widget.

Je kunt ook rekenen met Catalogue-widgets!

2.4 Minimum and Maximum

Je kunt de laagste en hoogste getallen binnen een aantal Number-widgets vinden met de min en max Bewerkingen.

Voeg alle Number-widgets toe aan Berekening voorwaarden en, afhankelijk van wat je wilt vinden, kies je bij Bewerkingen voor min of max

3. Gefeliciteerd!

Je hebt de Calculation-widget met succes geïnstalleerd en geconfigureerd! Nu kan je binnen een paar seconden optellen, aftrekken, delen en vermenigvuldigen!