Optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen doe je met de Calculation-widget!

1. Installeer de Calculation-widget

Om berekeningen te maken in je formulier kun je de Calculation-widget gebruiken. In de Marketplace vind je de Calculation-widget onder de Widgets tab. Klik op Installeer en ga naar het MoreApp Platform. In dit voorbeeld vermenigvuldigen we de gewerkte uren met de kosten per uur.

2. Voeg een Subform-widget toe

Selecteer de urenregistratie app waar je de Calculation-widget aan wil toevoegen en klik op Bewerk. Dubbelklik vervolgens op de Subform-widget om deze toe te voegen aan je formulier. Voeg de Lookup-widget en een Number-widget toe aan het subformulier. Klik nu op het potloodje van de Lookup-widget om de widget te bewerken. Voeg de dagen van de week toe bij Options. Voeg ook een Number-widget toe en noem deze Uren.

3. Optellen

Nu gaan we de uren van de week berekenen. Ga naar het hoofdformulier. Onder de Widgets tab zie je Geïnstalleerd staan, als je hier op klikt vind je al de widgets die je gedownload hebt. Dubbelklik op de Calculation-widget om deze toe te voegen aan je formulier. Je kunt de widget bewerken door op het potloodje te klikken. Kies als Operator de optie summing up (+) en als Calculation Term de Uren. Klik op Opslaan

4. Vermenigvuldigen

We laten je zien hoe je de gewerkte uren kunt vermenigvuldigen met de kosten per uur. Ga naar de Marketplace en installeer de Price-widget onder de Widgets tab. Als je op Installeer hebt geklikt kun je weer terug gaan naar je formulier. Voeg de Price-widget toe aan je formulier en bewerk de widget en kies de juiste valuta. Voeg nog een Calculation-widget toe en selecteer Multiply ( * ) als Operator. Je bent nu toe aan de laatste stap, selecteer Uren keer de kosten per uur als Calculation term. Klik nu op Opslaan & Publiceren.

5. Reken met velden uit de Search-Widget

Het is ook mogelijk om te rekenen met velden uit de Search-widget. Let op: Dit is alleen mogelijk met een internet verbinding.

Je kunt ook rekenen met Catalogue-widgets!