Een van de meest gebruikte functies van MoreApp is het versturen van een e-mail met een PDF bijlage na het invullen van een formulier. In deze blog geef ik je meer achtergrondinformatie over hoe we die e-mails versturen en wat te doen als het lijkt dat de e-mails niet aankomen.

MailChimp

De kans is groot dat je hebt gehoord van het bedrijf Mailchimp ze bieden een service waarmee gebruikers e-mail campagnes ontwerpen en versturen. Hun product is zo succesvol dat ze besloten om een dienst te creëren vanuit hun e-mailservers, met de naam Mandrill. Via deze dienst versturen ze letterlijk miljarden e-mails per maand en wordt de service vertrouwd door meer dan 500.000 klanten wereldwijd.

Het verzenden van e-mails klinkt heel eenvoudig, maar in werkelijkheid zijn er veel dingen om rekening mee te houden en hebben we besloten om niet het wiel opnieuw uit te vinden en het verzenden van MoreApp's e-mails toe te vertrouwen aan Mandrill. Het resultaat? We versturen tienduizenden e-mails per maand met een verbazingwekkende 99,2% deliverability.

null

De (minder dan) 1%

Maar wat gebeurd er dan met die 0,8% van alle e-mails? Er zijn een aantal mogelijkheden:

1. Je credits zijn op

Als je een formulier invult, wordt er een credit in mindering gebracht van je account. Mocht je geen credits meer hebben, kun je (en de andere gebruikers binnen je account) altijd formulieren in blijven vullen, hierin beperken we je nooit. Als je inlogt op het MoreApp platform, een formulier kiest en naar het tabblad Registraties gaat en je ziet dat het formulier wat je zojuist hebt ingevuld, niet zichtbaar is, kan het zijn dat je credits op zijn. Ga naar de Credits tab om je saldo te controleren, als dat op 0 staat, kun je een nieuwe bundel kopen. Nadat je dit hebt gedaan, wordt de e-mail alsnog verstuurd.

2. Controleer je registratie

Ga naar de Registraties tab binnen het platform en zoek je registratie op. Staat er een groen vinkje in de Email kolom? Dan weet je dat alles goed is gegaan. Zie je een oranje driehoek of rood kruis, kun je hierop klikken en krijg je te zien wat er mis is gegaan.

null

Heb je zelf de mailserver Mandrill geconfigureerd (onderdeel van branding), dan kun je de status van de mail ook controleren in Mandrill. Ga in Mandrill naar het tabje Outbound. Als je daar zoekt op het e-mailadres dan zie je precies wanneer de mails vanuit Mandrill zijn verzonden. Ervaring leert dat het vrijwel altijd de ontvangende mailserver is die ervoor zorgt dat mails niet meteen aankomen. Misschien blijven ze in een interne wachtrij of spamfilter hangen. Dit kun je nagaan bij de beheerder van de mailserver.

3. Grootte

De meeste mailservers staan het niet toe een e-mail te versturen die groter is dan totaal 25MB. Voor de meeste mails is dit ruim voldoende. Maar als je formulier veel foto's, Pin-widgets en handtekeningen bevat en je hebt ervoor gekozen om de foto's ook als losse bestanden (Voeg afbeeldingen toe) toe te voegen aan de e-mail, dan kun je dit limiet snel bereiken. Je kunt ervoor kiezen om de foto's niet als los bestand toe te voegen door het vinkje in de E-mail tab bij Voeg afbeeldingen toe uit te zetten. Je kunt ook naar de instellingen van de Photo-widget kijken. Is de mail dan nog te groot, kun je aan de beheerder van de mailserver vragen om het limiet op te hogen.

4. Whitelist

Een andere mogelijkheid, die vrij ongebruikelijk is, is dat je mailserver actief weigert om onze e-mails te ontvangen. De enige manier om dit te controleren is door contact op te nemen met de beheerder van je mailserver en hen te vragen om het domein van MoreApp te whitelisten.

Hopelijk helpt deze post je met het oplossen van eventuele problemen. Maar zoals altijd, kunt je contact opnemen met MoreApp support als er vragen zijn.