Creëer een workflow voor het goedkeuren van een factuur, aanvraag of declaratie. Heb je een formulier ingevuld maar moet het eerst goedgekeurd worden door de administratieafdeling of een manager? Met de Instruction integratie wordt automatisch een instructie verstuurd naar de persoon die het formulier moet ondertekenen.

Nog geen MoreApp account? Meld je hier aan.
Deze functionaliteit is beschikbaar in het Branch, Tree en Forest abonnement.

1. Maak een formulier

Ga naar het MoreApp Platform en maak een formulier. Als  je een workflow maakt om bijvoorbeeld vakantieaanvragen goed te laten keuren, maak je eerst het vakantieaanvraag formulier. Als het formulier af is, kopieer je het formulier om er vervolgens een Signature-widget aan toe te voegen. Kopieer het formulier door op Kopieer te klikken in het Overzicht. Nu heeft het tweede formulier precies dezelfde velden (en data names) als het origineel, MoreApp kan nu de velden vullen met dezelfde antwoorden. Voeg een extra Signature-widget toe aan het tweede formulier.

Tip: Als je wil dat de tweede persoon bepaalde informatie niet aan kan passen kun je werken met de Read-only-widget. Zorg dat in het tweede formulier de data names van de Read-only Text-widgets hetzelfde zijn als de Text- of Number-widgets uit het eerste formulier. Op die manier wordt de data uit het eerste formulier weergegeven als read only text.

2. Voeg de Instruction Integratie toe

Ga naar het MoreApp Platform en selecteer een formulier. Klik op Bewerk en ga naar de Integraties tab.

Klik daarna op Voeg Integratie toe. Selecteer vervolgens de Instruction integratie en klik op Voeg toe.

3. Configureer de integratie

De volgende stap is het configureren van de Instruction integratie. Open het eerste formulier en ga naar de Integraties tab om de Instruction integratie toe te voegen. Kies de Folder waar het tweede formulier in staat. Bij Form selecteer je het tweede formulier. Voeg bij Recipients de ontvanger van de instructie toe en als het nodig is een bericht voor de ontvanger. Als laatste klik op Valideren en Opslaan & Publiceren.

Let op: De ontvanger heeft rechten nodig tot de map om de instructie te kunnen openen.

4. Test je nieuwe workflow

We zijn klaar met het configureren van de integratie en het is tijd om te testen! Open je eerste formulier in de app en vul hem in. Maak je gebruik van de dynamic recipients? Zorg ervoor dat je een e-mailadres kiest met behulp van bijvoorbeeld de Email- of Search-widget. Zorg ervoor dat dit het e-mailadres is van een gebruiker die ook toegang heeft tot de map. Als je het eerste formulier verstuurd heb zie je dat de ontvanger een push notificatie ontvangt met de instructie. Open de instructie en controleer of alle ingevulde data er in staat.

5. Gefeliciteerd!

Je hebt zojuist een workflow gemaakt met mobiele formulieren! Nu kun je op dezelfde manier de workflow uitbreiden met meer dan twee formulieren.