Met regels voeg je logica toe aan je formulier. Verberg velden die niet van toepassing zijn en maak je formulier korter en overzichtelijker.

Nog geen MoreApp account? Meld je hier aan.

Let op! Heb je meer dan 100 regels in je formulier? Denk aan een andere inrichting van het formulier. Zoals het opsplitsen van het formulier in meerdere formulieren of het inzetten van de Subform-widget

1. Voeg een regel toe

Ga naar het MoreApp Platform en log in. Selecteer het formulier waaraan je regels wilt toevoegen en klik op Bewerk. Ga naar de Regels tab en klik op Voeg Regel toe. Kies het veld dat je wilt gebruiken voor de regel en kies één van de volgende condities: IsBegint met, Eindigt metBevatHeeft waarde, Meer dan of Minder dan. De laatste twee condities zijn alleen te gebruiken in combinatie met Number-widgets.

Let op:
1. Je kunt een widget maar één keer gebruiken als actie in alle regels
2. Soms moet je andersom denken: onder welke condities wil ik een bepaalde widget verbergen/tonen (acties)?

Conditie: Is

Regels worden toegepast om velden te verbergen. Het antwoord op vraag A bepaalt de zichtbaarheid van vraag B. Bijvoorbeeld: Indien een situatie niet in orde is wil je dat er een foto en opmerking toegevoegd worden. Kies bij Condities 'Nooduitgang' is 'niet ok', daar wil je een actie op laten volgen. Dus kies je bij Acties dat het Opmerkingen en het Foto veld zichtbaar zijn als de nooduitgang niet ok is.

Klik op Opslaan & Publiceren.

Conditie: Heeft waarde

Een ander voorbeeld van een conditie die gebruikt kan worden is Heeft waarde. Met deze conditie ben je in staat om een widget in te vullen met een waarde als deze voldoet aan de eisen van de regel. Bijvoorbeeld: wanneer een gebruiker Nederland als antwoord selecteert, krijgt de kantoorlocatie de waarde van het specifieke kantooradres.

Klik op Opslaan & Publiceren.

2. Meerdere condities

Je kunt er ook voor kiezen om meerdere condities toe te voegen en als één van de condities waar is kun je een actie laten volgen. Bijvoorbeeld: als de nooduitgang kapot is of er iets ontbreekt, moet er een opmerking- en fotoveld tevoorschijn komen. Dit kan je doen door te klikken op Voeg Regel toe en kies als conditie dat de nooduitgang kapot is of er iets ontbreekt. Kies vervolgens de optie alle en als actie het opmerking- en fotoveld.

Klik op Opslaan & Publiceren.

3. Gebruikersnaam

Je kunt ook regels toevoegen die gebaseerd zijn op een gebruikersnaam. Bepaalde gebruikers krijgen bijvoorbeeld extra informatie te zien. Klik op Voeg Regel toe en kies vervolgens bij Kies een veld de gebruikersnaam, als conditie bevat en als waarde MoreApp. Kies bij actions het HTML-widget en tekstveld en kies Zichtbaar.

Klik op Opslaan & Publiceren.

4. Gebruik de Search-widget

Schakel bepaalde widgets in op basis van het ingevulde Search-widget door te klikken op Voeg Regel toe en kies bij condities dat als de bedrijfsnaam waarde heeft, er bij actions een Radio-widget zichtbaar is.

Klik op Opslaan & Publiceren.

Werken de regels niet? Lees hoe je tegenstrijdige regels kunt voorkomen.

Wil je meteen op de hoogte zijn van de nieuwste tutorials? Ga naar YouTube en klik op de rode Abonneren knop!