Met een taak kun je vanaf je laptop ieder formulier vooraf invullen en naar je collega’s op locatie sturen. Zij ontvangen een push notificatie op hun telefoon of tablet en kunnen zo het formulier eenvoudig afronden.

Nog geen MoreApp account? Meld je hier aan.

Een Taak is een workflow tussen twee gebruikers die hetzelfde formulier invullen. Met deze functie kun je van tevoren velden invullen in een formulier via het Platform. Je kunt het formulier toewijzen aan een andere gebruiker om de taken te bevestigen of af te maken.

1. Taken

Log in op het MoreApp Platform en selecteer het formulier dat je vooraf wilt invullen. Ga naar de Taken tab en klik op Nieuwe taak om een taak aan te maken. Vul bijvoorbeeld het inspectie formulier in met de benodigde informatie.

Let op: De Pin-, Signature-, Catalogue-, Drawing- en File-widgets worden niet ondersteund met taken.

2. Ontvangers selecteren

Vul aan de linker kant de informatie in die beschikbaar is. Kies één of meerdere ontvangers van de taak of selecteer een groep. Typ er eventueel een bericht bij. Kies vervolgens wanneer je de taak wilt versturen en klik op Opslaan.

Let op: zorg ervoor dat de gebruikers toegevoegd zijn als Formulier gebruiker aan het formulier.

Let op: Als het tweede formulier alleen wordt gebruikt voor taken, en je wilt niet dat de gebruiker dit invult zonder taak, kan je deze map verbergen in de App. Deze instelling kan worden geconfigureerd in het Platform.

3. Een push notificatie ontvangen

De gekozen gebruikers ontvangen een melding op de telefoon of tablet in de vorm van een push notificatie. In het menu van de App, staat er een sectie genaamd “Taken”, waar de taak kan worden teruggevonden.

Let op: Gebruikers krijgen de notificatie via de app, niet via de mail.

Als je bent met het invullen van de taak en je wilt later verder, kan je op Opslaan & Sluiten klikken. De opgeslagen taken, die moeten worden uitgevoerd, worden opgeslagen in het tabblad Taken.

4. De status van een taak

Je kunt de status van de taak bekijken in de Taken tab van het Platform. Als je klikt op het oogje kun zien of de taak afgehandeld is, of dat de taak In afwachting is. Dit betekend dat deze nog gedaan moet worden. Je kunt in dit overzicht kiezen uit 2 opties; Voltooi en Intrekken, als je op Voltooi klikt wordt de taak afgerond en opgeslagen. Als je klikt op Intrekken wordt de taak verwijderd uit de app.

5. Status kleuren

In de Taken tab kun je de volgende status kleuren tegenkomen:

Groen = Afgehandeld
Blauw = In afwachting
Rood = Verwijderd uit de App
Oranje = Ingetrokken vanuit het Platform

6. Gefeliciteerd!

Je hebt met succes een taak naar één of meerdere gebruikers gestuurd!

Gebruik onze gratis API om een integratie te creëren tussen MoreApp en de tools die jij gebruikt. Bekijk onze Developer Docs voor meer informatie.

Let op: Elke API die niet is gedocumenteerd in onze API-documentatie kan op elk moment gewijzigd worden.