Maak een iOS developer account aan voor je eigen branded app.

1. Interne of Commerciële App

De eerste stap is het kiezen of je de app wil gebruiken voor commerciële of interne doeleinden. Maak voor intern gebruik een Enterprise Developer Account aan en maak voor commerciële apps een Developer Account aan.

2. Meld je aan

Ga naar Apple Developer. Je kunt inloggen met een bestaand Apple ID of een nieuw Apple ID aanmaken.

Zorg ervoor dat je dit account aanmaakt met een e-mailadres dat in gebruik is, zodat belangrijke e-mails van de App Store gelezen worden.

3. Lees de Developer Agreement

Lees de Apple Developer Agreement. Vink het vakje: By Checking this box I confirm that I have read and agree... aan en klik op Submit.

4. Word lid van het Apple Developer Program

Klik op Join the Apple Developer Program.

5. Meld je aan als organisatie

Je kunt je aanmelden als individu of als organisatie. Selecteer de optie: Enrolling as an Organization. Apps die zijn gepubliceerd door een bedrijf of organisatie tonen de bedrijfsnaam die is ingevuld in het iOS Developer Account.

Selecteer je keuze en klik op Continue.

Let op: je bedrijf of organisatie moet een erkend rechtspersoon zijn.

6. Vul je contactgegevens in

Vul je contactgegevens in en check of de gegevens correct zijn. Lees de Apple Developer Program License Agreement en klik op Continue.

7. Bevestig de informatie

Bevestig de Apple ID informatie, het soort entiteit en de contactgegevens en klik op Continue.

8. Automatische afschrijving

Je kunt er voor kiezen om betalingen automatisch af te laten schrijven door Apple. Mocht je dat willen, selecteer dan het vakje met auto-renewal. Klik op Purchase om je aan te melden en betaal de jaarlijkse iOS Developer Account kosten van $99,00.

9. Log in

Log in met je Apple ID en wachtwoord.

10. Vul de betaalgegevens in

Een van de laatste stappen om je iOS Developer Account aan te maken is het invullen van je betaalgegevens. Klik op Continue om de betaling af te ronden.

11. Vul overige informatie in

Vul de overige informatie in waar er in de volgende schermen naar gevraagd wordt. Apple stuurt je binnen 24 uur een bevestigingsmail. Klik na ontvangst van de bevestigingsmail op de activatie code en je hebt succesvol je iOS Developer account aangemaakt!

12. Voeg MoreApp toe

Geef developers@moreapps.nl toegang tot je Developer account zodat MoreApp de branded app kan maken. Hoe je dat doet lees je hier