Deze handleiding beschrijft wat nodig is om een branded app te ontwikkelen.

De ontwikkelaar van de app

Maak je eigen iOS developer account en Android developer account aan of laat het over aan de ontwikkelaars van MoreApp.

Hoe wordt jouw app gepresenteerd in de App Store? Hier het voorbeeld van MoreApp:

null

Teksten en zoekwoorden

• Schrijf een tekst als beschrijving van de app. Voor de Google Play Store is aanvullend een verkorte versie (80 tekens) van de tekst nodig. Voor de beheersbaarheid is het handig om beide teksten voor zowel de App Store als de Google Play Store zo gelijk mogelijk te houden. Let op! In de App Store van Apple mogen geen verwijzingen naar Google of Android staan. Andersom geldt hetzelfde voor de Google Play Store waar geen verwijzingen naar Apple of de App Store genoemd mogen worden.

• In de App Store kunnen we zoekwoorden invoeren. Lever een lijst aan van in totaal maximaal 100 tekens. Spaties en leestekens worden hierin meegeteld. Een lijst met woorden dient als volgt aangeleverd te worden: moreapp,werkbon,inspectie,etc (= 29 tekens) Let op! We kunnen alleen zoekwoorden opgeven in de App Store. In de Google Play Store wordt gezocht op de omschrijving van de app. Als je in de Google Play Store gevonden wil worden op dezelfde woorden als in de App Store zorg dan dat de zoekwoorden allemaal voorkomen in de omschrijving van de app.

URL's

• Via webclient.moreapp.com kun je een webformulier invullen. Met het maken van een branded app krijg je ook de beschikking over een eigen webclient. Welke URL wil je hiervoor gebruiken? De URL dient altijd te eindigen op moreapp.com. Als je geen URL aanlevert wordt de URL 'naam van de app'.moreapp.com
  • Via platform.moreapp.com kun je de Form Builder openen. Met het maken van een branded app krijg je de beschikking over je eigen versie van de Form Builder. Je kunt de kleuren veranderen en het logo aanpassen. Welke URL wil je hiervoor gebruiken? De URL dient altijd te eindigen op moreapp.com. Als je geen URL aanlevert wordt het 'bedrijfsnaam'.moreapp.com

Afbeeldingen

Lever de volgende afbeeldingen aan in de genoemde formaten en/of bestandstypen:

• App icon (Photoshop bestand)

• Logo inlogscherm (hoge resolutie PNG 352x106 px)

• Launch image (Photoshop bestand)

• Screenshots (hoge resolutie JPEG of PNG, 72 dpi, flattened, niet transparant)

Screenshots iOS

Je kunt maximaal 5 screenshots toevoegen.

Apparaat
Dimensie
iPhone 6 Plus 5.5 inch Retina display
Portrait: 1242x2208px

Landscape: 2208x1242px
iPad (non-retina 1x)
Portrait: 2048x2732px

Landscape: 2732x2048px

Screenshots Android

Je kunt maximaal 8 screenshots toevoegen. De maximumafmeting van het screenshot mag niet meer dan twee keer zo lang zijn als de minimumafmeting.

Formaat
JPEG of 24-bits PNG
Minimum size
320px
Maximum size
3840px

Ben je niet in de mogelijkheid om de benodigde afbeeldingen te maken? Neem contact met ons op, dan helpen we je.

Demo Formulieren

Wil je gebruik maken van een demo omgeving in je branded app? Deze demo omgeving kunnen alle gebruikers van de app openen als zij op de Demo button klikken in het inlogscherm. Een login (e-mail en wachtwoord) is hiervoor dus niet nodig. Maak een nieuwe Customer aan op de MoreApp Partner portal. Ga vervolgens naar het MoreApp Platform om de nieuwe demo Customer te voorzien van demo formulieren. Ga vervolgens naar het settings overzicht op de MoreApp Partner portal. Onder de tab Demo kun je de aangemaakte demo Customer selecteren.

Pas de MoreApp E-mails aan naar jouw huisstijl

Met de Branding module kun je de e-mails die we naar gebruikers sturen aanpassen zodat ze bij de huisstijl van jouw bedrijf passen.

Lees hier meer!