Deze handleiding beschrijft wat nodig is om een branded app te ontwikkelen.

De ontwikkelaar van de app

De eerste stap is het kiezen of je de app wil gebruiken voor commerciële of interne doeleinden. Als je dit hebt gedaan kun je een eigen iOS developer account en Android developer account aanmaken.

Hoe wordt jouw app gepresenteerd in de App Store? Hier het voorbeeld van MoreApp:

Teksten en zoekwoorden

• Schrijf een tekst als beschrijving van de app. Voor de beheersbaarheid is het handig om beide teksten voor zowel de App Store als de Google Play Store zo gelijk mogelijk te houden. Let op! In de App Store van Apple mogen geen verwijzingen naar Google of Android staan. Andersom geldt hetzelfde voor de Google Play Store waar geen verwijzingen naar Apple of de App Store genoemd mogen worden.

• In de App Store kunnen we zoekwoorden invoeren. Lever een lijst aan van in totaal maximaal 100 tekens. Spaties en leestekens worden hierin meegeteld. Een lijst met woorden dient als volgt aangeleverd te worden: moreapp,werkbon,inspectie,etc (= 29 tekens) Let op! We kunnen alleen zoekwoorden opgeven in de App Store. In de Google Play Store wordt gezocht op de omschrijving van de app. Als je in de Google Play Store gevonden wil worden op dezelfde woorden als in de App Store zorg dan dat de zoekwoorden allemaal voorkomen in de omschrijving van de app.
  • Voor de App Store kun je optioneel een ondertitel toevoegen (30 tekens).
  • Voor de Google Play Store is aanvullend een verkorte versie (80 tekens) van de tekst nodig.

URL's

• Via webclient.moreapp.com kun je een webformulier invullen. Met het maken van een branded app krijg je ook de beschikking over een eigen webclient. Welke URL wil je hiervoor gebruiken? De URL dient altijd te eindigen op moreapp.com. Als je geen URL aanlevert wordt de URL 'naam van de app'.moreapp.com
  • Via platform.moreapp.com kun je de Form Builder openen. Met het maken van een branded app krijg je de beschikking over je eigen versie van de Form Builder. Je kunt de kleuren veranderen en het logo aanpassen. Welke URL wil je hiervoor gebruiken? De URL dient altijd te eindigen op moreapp.com. Als je geen URL aanlevert wordt het 'bedrijfsnaam'.moreapp.com

Wij bieden ook de mogelijkheid tot het hosten van het Branded Platform en de webclient op jouw eigen domein. Bijvoorbeeld: platform.mijnbedrijf.com. Het enige wat je hoeft te doen is het veranderen van de DNS instellingen van jouw domein, door een CNAME entry toe te voegen voor de subdomeinen (zoals: 'platform' en 'webclient') die je direct naar 'moreapp.com'. Stuur ons de URL's van jouw voorkeur en wij zorgen voor de rest!

Afbeeldingen

Lever de volgende afbeeldingen aan in de genoemde formaten en/of bestandstypen:

• App icon: Lever ons de afbeelding aan als PSD of PNG (1024x1024 px) zonder afgeronde randen voor iOS en als dit de voorkeur heeft mét afgeronde randen voor Android.

• Logo inlogscherm: Hoge resolutie PNG 352x106 px.

• Launch image: lever ons de afbeelding aan als PSD of PNG (2732x2732 px) met het logo in het midden van het middelste vierkant. Gebruik deze template voor jouw splash screen en zorg ervoor dat het logo binnen de 1200x1200 van het midden blijft.

• Screenshots: Hoge resolutie JPEG of PNG, 72 dpi, flattened, niet transparant.

• Feature graphic voor Android: Lever aan als JPG of PNG (1024x500px).

• Favicon: lever jou favicon aan als favicon.ico formaat voor het Platform en de webclient.

Screenshots iOS

Je kunt tussen de 1 en 5 screenshots toevoegen.

Apparaat
Dimensie
iPhone 6 Plus 5.5 inch Retina display
Portrait: 1242x2208px

Landscape: 2208x1242px
iPad (non-retina 1x)
Portrait: 2048x2732px

Landscape: 2732x2048px

Screenshots Android

Je kunt tussen de 1 en 8 screenshots toevoegen. De maximumafmeting van het screenshot mag niet meer dan twee keer zo lang zijn als de minimumafmeting.

Formaat
JPEG of 24-bits PNG
Minimum size
320px
Maximum size
3840px

Ben je niet in de mogelijkheid om de benodigde afbeeldingen te maken? Neem contact met ons op, dan helpen we je.

Extra instellingen voor partners

Wil je gebruik maken van een demo omgeving in je branded app? Deze demo omgeving kunnen alle gebruikers van de app openen als zij op de Demo knop klikken in het inlogscherm. Een login (e-mail en wachtwoord) is hiervoor dus niet nodig. Maak een nieuwe Customer aan op het MoreApp Partner portal. Ga vervolgens naar het MoreApp Platform om de nieuwe demo Customer te voorzien van demo formulieren. Ga vervolgens naar de settings op het MoreApp Partner portal, om hier te komen klik je op het poppetje aan de linkerkant van het menu en vervolgens op settings. Onder de tab Demo kun je de aangemaakte demo Customer selecteren.

Als partner kun je ook voor kiezen of je onboarding in het login scherm van de app wilt toestaan. Dit geeft de volgende tekst weer: Nieuwe gebruiker? Maak een gratis account aan. De andere optie is om een contactformulier te gebruiken in plaats van het onboarding proces. Om deze optie te selecteren ga je naar de Partner portal en klik je op het poppetje aan de linkerkant van het menu en vervolgens op settings. Onder de tab Demo kun je het contactformulier selecteren. Laat ons weten wat je kiest.

Branded e-mails

Wil je verdergaan met het branden van de e-mails? Klik hier