Laat MoreApp de scores van antwoorden in de Radio- en Lookup-widget automatisch optellen.

1. Download de Calculation-widget

Ga naar de MoreApp Marketplace en klik op de Widgets tab, open de Calculation-widget en klik op Installeer. Ga vervolgens naar het MoreApp Platform om verder te gaan.

2. Voeg Radio-widgets toe

Je kunt MoreApp automatisch de scores op laten tellen van Radio- en Lookup-widgets. In deze instructie behandelen we het voorbeeld van de Radio-widget. Open het enquete formulier en dubbelklik op de Radio-widget om deze aan je formulier toe te voegen. Voeg antwoordmogelijkheden of afbeeldingen toe aan de Radio-widget. Afbeeldingen voeg je toe door op Gebruik afbeeldingen als labels te klikken. Activeer vervolgens de Uitgebreide functie door de checkbox aan te vinken. Je kunt nu de gewenste scores invullen bij ID. Bijvoorbeeld: 1,2,3. Bij het label E-mail kun je de waardes invullen die in de Email of PDF wilt weergegeven. Voeg meerdere Radio-widgets zodat de resultaten van de widgets bij elkaar opgeteld kunnen worden.

3. Optellen

Voeg nu de Calculation-widget toe aan je formulier. Open de Properties van de widget door op het potloodje te drukken en kies voor ( + ) als Operator. Kies de Radio-widgets waarvan je de scores wil optellen bij de Calculation Terms. Klik vervolgens op Opslaan

4. Uitkomst

Als extra feature kun je een uitkomst tonen. Voeg bijvoorbeeld een Image-widget toe met een gouden medaille. Je kunt met een rule de medaille zichtbaar maken die bij een bepaalde score hoort. Bijvoorbeeld bij een score van 3 is er een gouden medaille zichtbaar. Klik op Opslaan & Publiceren na het toevoegen van rules.

Wil je op de hoogte blijven van alle laatste tutorials? Bezoek dan ons YouTube kanaal en klik op Abonneer!