Sla PDF rapporten en data automatisch op op een FTPS-server met de FTPS-hook. Het JSON bestand, de afbeeldingen en PDF rapporten staan gestuctureerd opgeslagen op de server.

1. Installeer de FTPS-hook

Ga naar de MoreApp Marketplace en installeer de FTPS-hook

2. Configureer de hook

Ga naar het MoreApp Platform, selecteer het formulier en klik op Bewerk. Open de Hooks tab, klik op Voeg Hook toe en kies de FTPS-hook. Vul de URL naar de Server in zonder het protocol. Vul vervolgens bij Path een schema toe. In welke map wil je dat de bestanden van dit formulier worden opgeslagen? Het Path kan ook placeholders bevatten. Wil je dat de data opgeslagen wordt in de hoofdmap? Voeg dan alleen een / toe. Als je het vinkje aanzet bij Put each registration in its own folder, voegt MoreApp automatisch ‘/customerId/formulier-naam/serie-nummer’ toe aan het Path om een uniek schema per registratie te maken. Voeg jouw FTP username en FTP password toe.

Standaard slaat MoreApp een JSON-bestand op met de registratiedata. Je kunt er voor kiezen om ook het PDF-rapport en de afbeeldingen op te slaan. Klik op Opslaan.

3. Configureer de e-mail en PDF

Configureer de e-mail en PDF zodat er een PDF bestand wordt gegenereerd. Let op: Voeg minimaal één ontvanger toe aan de e-mail. Klik op Opslaan & Publiceren

4. Vul een formulier in

Vul een formulier in en je ziet dat er automatisch mappen worden aangemaakt op jouw FTPS-server.

Houd rekening met:

• Zorg ervoor dat je een FTPS-server gebruikt, geen SFTP.
  • FTPS heeft twee modes: impliciete SSL en expliciete SSL. MoreApp maakt gebruik van impliciete SSL om verbinding te maken met jouw FTPS-server.
  • MoreApp maakt gebruik van de standaard 990 poort. Deze poort kan niet worden geconfigureerd.
  • Zorg ervoor dat jouw FTPS-server een geldig SSL-certificaat heeft dat is ondertekend door een bekende CA (certificaatautoriteit). Zelfgetekende certificaten werken niet.