Met placeholders kun je de e-mail en PDF personaliseren. Een placeholder gebruik je om aan te duiden wat er op welke plaats ingevuld moet worden.

Nog geen MoreApp account? Meld je hier aan.

Er zijn twee soorten placeholders:

• Placeholders die je gebruikt in de widgets

• Placeholders die je gebruikt in de e-mail en PDF

1. Placeholders voor widgets

De placeholder die je gebruikt in het Properties scherm van de widgets laten een voorbeeld zien van wat er ingevuld kan worden. Bijvoorbeeld, bij het configureren van de de Email-widget kun je een e-mailadres ingeven als placeholder.

Dit ziet er als volgt uit in het formulier:

2. Placeholders voor de e-mail en PDF

Als je een e-mail voor je formulier maakt kun je Placeholders gebruiken in de Van, Antwoord aan, en Onderwerp velden en ook in de e-mail body. Deze placeholders staan voor een stukje code die de ingevulde gegevens van een bepaalde widget laat zien in de e-mail en in het PDF-bestand

Klik op Placeholders en je ziet een lijst met alle widgets die je aan het formulier hebt toegevoegd. Je vindt er ook placeholders die de lengtegraad, breedtegraad en het serienummer aangeven.

Kies een positie in de lay-out van de e-mail. Klik vervolgens op een placeholder.

Als de klantnaam MoreApp is ingevuld in het formulier, verschijnt die naam in plaats van de placeholder ${klant} in de e-mail.

Wil je als eerste onze nieuwste tutorials zien? Ga naar YouTube en druk op de Abonneer knop!