Ben je tevreden met je formulier en klaar om je PDF te ontwerpen? Hierbij geven we je de verschillende opties!

Wanneer bijvoorbeeld jouw inspectie formulier klaar is zijn er zijn twee manieren om je PDF rapport te ontwerpen. Je kunt dit doen door te werken met een HTML-code of met de Word-Hook. Voor beide opties heb je een MoreApp Premium account nodig.

1. Werken met Word

Als je niet bekend met HTML, bieden we de Word-hook aan voor het uploaden van een Word template. Op deze manier kun je het PDF rapport ontwerpen met Word! Bekijk de tutorial hier

Een voorbeeld van een PDF bestand gemaakt door Partner E-fect

2. Werken met HTML

Selecteer het formulier en klik op Bewerk om te beginnen. Je kunt nu naar de E-mail tab gaan en daar de Uitgebreide functie aanzetten om de PDF handmatig te wijzigen. We adviseren geen wijzigingen te maken in de inhoud van de PDF. Wil je de PDF handmatig wijzigen? Open de HTML weergave door op code view (</>) te klikken. Zorg er altijd voor dat je een kopie van de HTML code opslaat met bijvoorbeeld Brackets. Als je namelijk op Reset bijlage klikt wordt de HTML code gereset op basis van de inhoud van het formulier. Je kunt de gewijzigde code niet terugzetten.

Hier vind je een lijst met tips & tricks voor het werken van HTML-code!

Een serienummer toevoegen

Een pagebreaker toevoegen

De kolombreedte aanpassen

Het aanpassen van de header kleur

De grootte van afbeeldingen aanpassen

Een regel verwijderen

De locatie aangeven

Kleuren toevoegen

Verplaats widgets

Kolommen verbergen

Naast deze tips zijn de mogelijkheden eindeloos!