Importeer een JSON bestand met klant- of productgegevens om te gebruiken in je formulieren.

1. JSON bestand

Om gegevens te kunnen importeren naar jouw werkbon heb je een JSON bestand in het juiste formaat nodig. Je kunt dit type bestand exporteren vanuit een ander systeem of handmatig aanmaken. Let op: elk object heeft een id nodig in kleine letters. Je kunt zoveel 'kolommen' toevoegen als je wilt.

Bekijk het voorbeeld:

[
    {
        "id"1,
        "name""Bob",
        "company" "MoreApp"
    },
    {
        "id"2,
        "name""Alice",
        "company" "MoreApp"
    }
]

Om je een idee te geven, dit is identiek aan de volgende databron in Google Sheets (of Excel):

2. Voeg een databron toe

Ga naar het MoreApp Platform als de URL klaar is. Ga naar Databronnen en klik op Nieuwe databron. Geef je nieuwe databron een naam. Selecteer URL als Type en voer de URL in. Als de URL basic authentication nodig heeft, vul dan de gebruikersnaam en het wachtwoord in. Als de URL parameters vereist, kun je deze eventueel ook toevoegen.

Selecteer de gewenste Update Interval. Deze varieert van elke 15 minuten tot elke week. Klik op Opslaan.

3. Importeer data

Nadat je de databron hebt toegevoegd, kun je de gegevens importeren door op Importeer te klikken. Voeg de data vervolgens toe aan je werkbon app, door het formulier te selecteren en op Bewerk te klikken. Voeg een Search-widget toe aan het formulier, zodat de gebruiker kan zoeken in de geïmporteerde data. Klik op het potlood om de Search-widget te bewerken. Geef de widget een naam bij Label. Selecteer de databron die je zojuist hebt aangemaakt. Klik je op Opslaan en tot slot op Opslaan & Publiceren.

4. Gefeliciteerd!

Je hebt met succes data geïmporteerd met een URL. De data wordt nu automatisch bijgewerkt en beschikbaar gemaakt in je formulier!

Wil je meteen op de hoogte zijn van de nieuwste tutorials? Ga naar YouTube en klik op de rode Abonneren knop