Bereken de gewerkte uren, leg de pauze en gereden kilometers vast met een zelfgemaakte digitale urenregistratie

1. Begin- en eindtijd toevoegen

Voeg twee Time-widgets toe aan het formulier. De eerste noem je Begintijd en de tweede noem je Eindtijd. Klik vervolgens op Opslaan

2. Pauze toevoegen

Voeg een Radio-widget toe aan het formulier. Klik op het potloodje om de widget te bewerken en klik rechts onderin op de Uitgebreide functie. De ID en E-mail label zijn nu zichtbaar. Je kunt de pauze mogelijkheden toevoegen bij Options. In het ID-veld van een optie plaats je de opties op de manier zodat MoreApp hier mee kan rekenen. 0 minuten pauze staat gelijk aan 0 in het ID-veld en 60 minuten pauze staat gelijk aan 1 in het ID-velt. Om de juiste getallen te berekenen voor alles tussen 0 en 60, deel je het aantal minuten pauze door 60. Voorbeeld: 15 : 60 = 0,25. Klik op Opslaan.

3. Tijdsverschil berekenen

Download de Time-Difference-widget uit de MoreApp Marketplace een lees hier hoe je de widget kunt configureren.

4. Totaal aantal gewerkte uren berekenen

Download de Calculation-widget uit de Marketplace.

Deze kun je net zoals de Time-Difference-widget vinden in de Widgets tab onder het kopje Geïnstalleerd. Voeg de Calculation-widget toe aan je formulier en vul bij Label in Totaal gewerkte uren. De Operator is in dit geval het min-teken, de Calculation Terms zijn Gewerkte uren en de Pauze (minuten). Klik op Opslaan.

5. Afgelegde kilometers toevoegen

Voeg tenslotte twee Number-widgets toe aan je formulier. Noem de eerste: Start km stand en de tweede Eind km stand.

Vervolgens voeg je een Calculation-widget en geef deze de label Gereden kilometers. De Operator is het min-teken en de Calculation Terms is Eindstand - Beginstand. Klik op Opslaan.

Gefeliciteerd! Je hebt nu zelf een urenregistratie app gemaakt.