Importeer locaties en open deze met Google Maps in een formulier. Volg de volgende stappen.

Nog geen MoreApp account? Meld je hier aan.

1. Maak een database

Maak als eerste een database aan met de informatie die je wil importeren. Je kunt een database maken met behulp van Excel, Google Spreadsheets of een URL. Zorg ervoor dat de eerste kolom de naam 'id' heeft en de cellen een unieke combinatie van cijfers en/of letters bevatten.

2. Zoek naar de Google Maps locatie

De volgende stap is het toevoegen van de Google Maps locaties aan de database. Zoek in Google maps naar het adres dat je wil toevoegen aan de database, zoals:

3. Gebruik de coördinaten

Alleen de link naar Google Maps en de coördinaten zijn nodig. Gebruik https://www.google.es/maps plus de coördinaten:

• Latitude: 37.3390289
  • Longitude: -5.9788817

4. Voeg de locatie toe aan de database

Voeg nu extra kolommen toe aan de database. Eén voor de longitude en één voor de latitude, hier vul je de coordinaten van iedere locatie in.
Voeg een kolom toe met de naam Komma en voeg een komma (,) toe aan de eerste cel. Voeg een kolom toe met de naam Google Maps. Hier plakje de url naar google maps: https://www.google.es/maps met ?q= erachter. Dus je voegt dit doe aan de eerste cel: https://www.google.es/maps?q=

Voeg een laatste kolom toe met de naam Locatie. Gebruik de CONCATENATE functie in Excel of Google Sheets. Gebruik dit in de juiste volgorde, namelijk: =CONCATENATE (Google Maps; Latitude; Komma; Longitude).

Je kunt telkens dezelfde Komma en Google Maps cel gebruiken, door de verwijzing naar deze cellen vast te zetten (F4).

De locatie link is in dit geval:  =CONCATENATE($K$2;H2;$J$2;I2)

Maak deze formule voor de eerste locatie en trek vervolgens de cel naar beneden zodat de formules van de locaties in de cellen eronder automatisch worden doorgevoerd.

Na het volgen van deze stappen zal je document er ongeveer zo uit zien:

5. Importeer de database

Klik op een van de onderstaande linkjes, zodat je de juiste stappen voor het importeren van de database te zien krijgt.

Vergeet niet om op Importeer te klikken na het toevoegen van de databron.

6. Voeg de Search-widget toe

Open de naar de digitale werkbon, klik op Bewerk en voeg de Search-widget toe aan je formulier. Bewerk de Search-widget door op het potloodje te klikken. Geef de widget een naam bij Label. Kiest de databron die je zojuist hebt geïmporteerd. Klikt op Opslaan.
Lees hier alles over de Search-widget

Klik nu op Opslaan & Publiceren zodat het formulier beschikbaar is in de app.

7. Vul het formulier in

Open de app en open het formulier. Open de Search-widget en klik op de locatielink. Je wordt vervolgens doorgestuurd naar Google Maps.

Er verschijnt een plattegrond met een speld op de locatie

Na het bekijken van de locatie op de kaart, kunt je teruggaan naar het formulier en verder gaan met het invullen.