Nadat je een formulier hebt gemaakt in het Platform kun je de map publiceren, zodat het formulier klaar is om te gebruiken in de app.

1. Een map publiceren

Zodra je een nieuw formulier hebt gemaakt of aanpassingen hebt gedaan aan een bestaand formulier is het nodig om de map te publiceren. Dan is de nieuwe versie van de map namelijk zichtbaar in de app.

Zodra je op Bewerk hebt geklikt in het Platform en je formulier hebt gemaakt of aangepast, kun je rechts bovenin kiezen tussen 3 opties.

Opslaan; het formulier wordt opgeslagen en je blijft in de Form Builder. Je formulier wordt niet gepubliceerd.
Opslaan & Sluiten; het formulier wordt opgeslagen en je gaat terug naar het overzicht. Je formulier is niet gepubliceerd.
Opslaan & Publiceren; het formulier wordt gepubliceerd naar de app, je gaat terug naar het overzicht. Je formulier is gepubliceerd.

Verder kun je in het overzicht ook het formulier publiceren zonder dat je het formulier hebt geopend. Je kunt in het overzicht rechts bovenin klikken op Publiceer. Zodra je een formulier publiceert, publiceer je ook de hele map.

2. Controleren of de map is gepubliceerd

In het Platform kun je op twee manieren zien of je formulier is gepubliceerd.

1. In het overzicht
    Hier kun je de status zien van het formulier.
    De kosten: Hoeveel credits jouw formulier in gebruik neemt.
    De status: Hier zie je of het formulier is gepubliceerd.
    De datum: De datum en tijd van de laatste publicatie.

2. Aan de kleur links van de map
    Oranje: Het formulier is nog nooit gepubliceerd.
    Blauw: Er staat een update klaar.
    In beide gevallen kun je het formulier publiceren.

3. Error bij publiceren

Het kan voorkomen dat er een fout zit in het formulier waardoor het formulier niet gepubliceerd kan worden. Je zult hiervan een melding ontvangen. In deze melding zie je om welk formulier het gaat en om welke widget/regel

Ben je niet in de Form Builder, maar publiceer je de map wel, dan krijg je ook een melding te zien. Je kunt dan klikken op de blauwe tekst zodat je direct naar het juiste formulier gaat om de fout op te lossen.