Nadat je een formulier hebt gemaakt in het Platform kun je de map publiceren, zodat het formulier klaar is om te gebruiken in de app.

Nog geen MoreApp account? Meld je hier aan

1. Een map publiceren

Zodra je een nieuw formulier hebt gemaakt of aanpassingen hebt gedaan aan een bestaand formulier is het nodig om de map te publiceren. Dan is de nieuwe versie van de map namelijk zichtbaar in de app.

Zodra je op Bewerk hebt geklikt in het Platform en je formulier hebt gemaakt of aangepast, kun je rechts bovenin kiezen tussen 3 opties.

Opslaan; het formulier wordt opgeslagen en je blijft in de Form Builder. Je formulier wordt niet gepubliceerd.
Opslaan & Sluiten; het formulier wordt opgeslagen en je gaat terug naar het overzicht. Je formulier is niet gepubliceerd.
Opslaan & Publiceren; het formulier wordt gepubliceerd naar de app, je gaat terug naar het overzicht. Je formulier is gepubliceerd.

Let op! Zodra in het Platform het formulier is gepubliceerd, ververs dan ook de app

2. Controleren of de map is gepubliceerd

In het Platform kun je zien of je formulier is gepubliceerd.

De status: Hier zie je of het formulier is gepubliceerd en de datum en tijd van de laatste publicatie.

3. Error bij publiceren

Het kan voorkomen dat er een fout zit in het formulier waardoor het formulier niet gepubliceerd kan worden. Je zult hiervan een melding ontvangen. In deze melding zie je om welk formulier het gaat en om welke widget/regel

Mocht je een widget niet goed hebben ingesteld, dan wordt dit met rood aangegeven in het formulier. Op deze manier kun je goed zien om welke widget het gaat.