Wil je tijdens een inspectie de status van taken in realtime inzien? Volg de volgende stappen!

Nog geen MoreApp account? Meld je hier aan.

Deze functionaliteit is beschikbaar in het Branch, Tree en Forest abonnement.

1. Ga naar de Marketplace

Ga naar de MoreApp Marketplace om de Google Sheets Cell Update-hook en de Search-widget te downloaden.

Let op: Neem contact met ons op om de widget en de hook te kunnen downloaden.  We helpen je bij het configureren van de widget en de hook.

2. Importeer een Google Sheet

Importeer een Google Sheet als databron. Hoe dat werkt lees je hier.

3. Maak een Formulier

Voeg de Search-widget toe aan jouw Inspectie formulier. Klik op het pootloodje om de widget te configureren. Vul als Label de naam van de widget in. Kies de Databron die je hebt geïmporteerd.

Voeg een Radio-widget toe om de status aan te geven.

Voeg een Date-widget toe om de datum toe te voegen aan de Spreadsheet.

Let op: Nadat je deze widgets hebt toegevoegd, bewerk je nogmaals de Search-widget. Filter op Status en selecteer een kleur per antwoordmogelijkheid. Je kunt hier meer informatie vinden over de Search-widget.

4. Configureer de Hooks

Nadat het formulier klaar is, kun je de hook configureren. Ga naar de Hooks tab en selecteer de Google Sheets Cell Update-hook. In dit voorbeeld hebben we de hook als volgt geconfigureerd.

Met de eerste hook werk je de status in de sheet bij. Voeg de Spreadsheet ID toe van dezelfde databron die je hebt gebruikt om te importeren. Vul de Sheet name in. Kies de Search-widget en de Radio-widget. Vul ten slotte de kolomnaam in die moet worden bijgewerkt bij Column name to update.

Klik op Opslaan.

Voeg een tweede Google Sheets Cell Update-hook toe. Met de tweede hook werk je de Datum bij in de sheet.

Klik op Opslaan en op Opslaan & Publiceren.

5. Vul een Formulier in

Nu is het tijd om te testen! Zodra je een formulier hebt ingevuld zie je de volgende keer dat de Status en Datum zijn bijgewerkt.

De Google Sheets zier er als volgt uit.

6. Internet verbinding

Om op deze manier te werken is er verbinding met internet nodig. Waarom?

• De app stuurt data naar het Platform, waar de hook wordt uitgevoerd die de data naar de sheet stuurt.
  • De sheet wordt iedere 15 minuten automatisch geïmporteerd in het Platform.
  • De app haalt iedere 15 minuten de nieuwe versie binnen. Dit kan handmatig worden versnelt door de app te verversen.

Op deze manier beschik je altijd over de laatste versie in de app.

7. Geen internet verbinding

Wat kun je het beste doen als er geen verbinding met internet mogelijk is op locatie?

1. Zorg dat je na iedere inspectie verbinding maakt met internet.
  2. Na een kwartier staat de data van de inspectie in het Platform.
  3. Ververs de app (witte pijltje) en je bent klaar voor de volgende inspectie.