Wil je een formulier naar een eerdere versie terugzetten? Dat is mogelijk met Versiegeschiedenis!

Nog geen MoreApp account? Meld je hier aan

1. Formulieren pagina

Ga naar de Formulieren pagina in het MoreApp Platform. Selecteer het betreffende formulier.

2. Versiegeschiedenis

Klik rechts bovenin op Versiegeschiedenis

De gepubliceerde versie is groen gemarkeerd. De gepubliceerde versie is groen gemarkeerd.

3. Versies

Aan de rechterkant zie je:

1. De gepubliceerde versie

2. Eerder gepubliceerde versies - Je maakt een gepubliceerde versie aan door op Opslaan & Publiceren te klikken

3. Concepten - Je maakt een concept aan door op Opslaan of op Opslaan & Sluiten te klikken

Klik op de verschillende versies aan de rechterkant, om aan de linkerkant het verschil tussen de versies te bekijken. De geselecteerde versie krijgt de turquoise kleur.

4. Een eerdere gepubliceerde versie herstellen

Klik op Publiceer om een eerdere versie te herstellen.

De volgende melding komt in beeld. Klik op Bevestigen.

De gekozen versie is gepubliceerd. Je bent nu weer op de Formulieren pagina.

Let op: MoreApp herstelt alleen instellingen die zijn geconfigureerd in de Form Builder zoals: Widgets, E-mail, Regels, Integraties en Instellingen. De volgende instellingen kunnen niet worden hersteld:  Gebruikersbeheer, metadata van het formulier (naam, beschrijving, icoon, afbeelding, “verberg in app” optie).

Klik op Versiegeschiedenis en je ziet dat de gekozen versie gemarkeerd en gepubliceerd is.

Let op: Met het opnieuw publiceren van een oudere versie, verwijder je niet het huidige concept. Het concept wordt nog steeds gebaseerd op de meest recente versie van het formulier. Om de oudere versie weer te geven dien je:

1. Het huidige concept uit de versiegeschiedenis te verwijderen door op Verwijder te klikken.

2. De gewenste versie van het formulier opnieuw te publiceren.

Wanneer je nu op Bewerk klikt, verschijnt de oudere versie van het formulier.

5. Conceptversie

Je ziet de verschillende concepten staan in de Versiegeschiedenis. Dt zijn de opgeslagen versies. Het is niet mogelijk om een concept te publiceren vanuit de Versiegeschiedenis. Dit kun je doen door terug te gaan naar de Form Builder en op Opslaan & Publiceren te klikken.