Je kunt de gegevens van de Search-widget filteren om onnodige informatie niet te tonen aan de gebruikers. Alleen de juiste details zullen verschijnen in de formulieren!

Nog geen MoreApp account? Meld je hier aan.

Deze functionaliteit is beschikbaar in het Leaf, Branch, Tree en Forest abonnement. Bekijk onze abonnementen.

1. Voeg de Search-widget toe

Ga naar het MoreApp Platform en selecteer het juiste formulier. Klik op Bewerk om jouw formulier te bewerken. Ga naar de Pro widgets tab en voeg de Search-widget toe aan je formulier. Klik op het potloodje om de widget te bewerken.

Let op: Voordat je leert hoe je de Filter optie kunt gebruiken, moet je een Search-widget in jouw formulier hebben geconfigureerd. Volg daarvoor de stappen van deze Help Center post.

2. Configureer de Widget

Er zijn een aantal instellingen beschikbaar in de Properties van de Search-widget. Een van de opties is de Filter. Met deze optie kun je de resultaten filteren door gegevens van andere velden in het formulier. Op die manier zijn alleen de geïmporteerde gegevens die overeenkomen met het filter zichtbaar in de Search-widget.

Let op: Het deel dat als filter wordt gebruikt, moet in de geïmporteerde database worden opgenomen. Als het niet in de database staat, werkt het filter niet.

2.1. Filter de Username

De username is het e-mailadres dat elke gebruiker heeft om toegang te krijgen tot de app. Met deze optie kun je elke gebruiker alleen de informatie tonen die betrekking heeft op zijn taken of bezoeken. Het is hierbij belangrijk dat de geïmporteerde databron een kolom heeft met de e-mailadressen van alle gebruikers die het formulier invullen.

2.2. Filter door Search-widget

Met deze filter kun je een veld van een andere Search-widget gebruiken om de gegevens op de tweede widget te filteren.

Voorbeeld: Je kunt een lijst met werknemers en de functie toevoegen aan de eerste Search-widget. De functie van de eerste Search-widget kun je als filter gebruiken op de tweede. De functie moet je in de geïmporteerde databron opnemen.

Let op: Om de tweede Search-widget juist in te stellen, is het van belang dat je het veld aanvinkt dat ook als filter wordt gebruikt.

Voorbeeld: Wanneer je op ‘id’ van de klant filtert, is het van belang dat dit veld is aangevinkt.

2.3. Filter door een andere Widget

Gebruik een andere widget uit het formulier om de data van de Search-widget te filteren. Vind bijvoorbeeld de gegevens van een klant door het ontvangstnummer van de bestelling te gebruiken.

3. Resultaat van de Filter

Wanneer je het formulier invult, zie je het woord filter: dat de waarde toont dat voor de filtering is gebruikt. Alleen de details uit de databron met deze waarde erop worden weergegeven.

Wil je meteen op de hoogte zijn van de nieuwste tutorials? Ga naar de MoreApp YouTube pagina en klik op de rode Abonneren knop!