Sla PDF-bestanden die je per e-mail hebt ontvangen automatisch op in Google Drive. Bewaar de rapporten op een gemakkelijke manier! Volg de stappen.

Nog geen MoreApp account? Meld je hier aan.

Deze functionaliteit is beschikbaar in het Branch, Tree en Forest abonnement. Bekijk onze Prijzenpagina.

In deze Help Center post laten we je zien hoe je jouw PDF-bestanden via Zapier naar Google Drive kunt verzenden.

1. Ga naar Zapier

Ga naar jouw Zapier account en click op Create Zap

Let op: Je kunt ook deze vooraf gemaakte Zap gebruiken om een aantal stappen over te slaan.

2. Trigger: Email by Zapier

Als Trigger kies je Email by Zapier.

Kies voor de Trigger Event New Inbound Email, zodat de actie wordt uitgevoerd wanneer een nieuwe e-mail wordt ontvangen.

3. Creëer een E-mailadres

Om dit evenement te gebruiken, dien je een nieuw e-mailadres voor Zapier te genereren. Er wordt een zelfgemaakt e-mailadres aan jouw mailbox gekoppeld.

Voeg een woord toe om het Zapier e-mailadres te maken. Voorbeeld: userdrive

Klik op Copy en sla de e-mail op zodat je deze later kunt gebruiken.

4. Voeg de E-mail toe aan MoreApp

Log in op het MoreApp Platform en open het formulier waarmee je gaat werken. Klik vervolgens op Bewerk. Ga naar het tabblad E-mail en configureer de velden met behulp van het e-mailadres die door Zapier is gegenereerd. Plak het e-mailadres, gemaakt in stap 3, onder het veld Naar. Zo ontvangt dit e-mailadres elke registratie.

Let op: Als je wilt dat de mail ook naar je persoonlijke inbox wordt gestuurd, voeg dan naast het e-mailadres van Zapier ook je eigen e-mailadres toe. Scheid de ontvangers met een komma.

Wanneer je de e-mail hebt geconfigureerd kun je op Opslaan & Publiceren klikken en een registratie versturen.

5. Test de Trigger

Zodra de registratie is voltooid, ga je terug naar Zapier en klik je op Test trigger om te controleren of de e-mail is gekoppeld. Als er een verzoek wordt gevonden, kunt je doorgaan met het configureren van de zap.

6. Action: Google Drive

Nadat de trigger is getest, selecteer je Google Drive als actie. Kies bij Action Event Upload File.

Koppel jouw Google-account met Zapier en vul alle velden in bij Set up action. Selecteer bij Folder de map waarin de PDF wordt opgeslagen. Als je geen map toevoegt, worden de rapporten opgeslagen in jouw algemene Drive. Kies Attachment bij File en voeg een bestandsnaam toe.

Let op: Je kunt geen placeholders gebruiken als bestandsnaam. Als je dit veld leeg laat, zal het systeem dezelfde naam gebruiken als die je in de E-mail tab hebt geconfigureerd.

Tijd voor een laatste test! Klik op Test and Continue om er zeker van te zijn dat alles goed is geconfigureerd. De bestanden worden nu naar jouw Drive-account verzonden!

7. Activeer de Integratie

Als de test succesvol is en het bestand is geüpload naar de map, kunt je de integratie activeren. Klik op de knop en zet de zap op ON.

Gefeliciteerd! Elke PDF-bestand wordt geüpload naar Google Drive.