Als je een foto neemt wordt er gebruik gemaakt van een bepaalde kwaliteit: Best Mogelijke, Snelle Upload of Hoge Kwaliteit.

De voorgestelde instelling is de Best Mogelijke kwaliteit, hierbij wordt namelijk gebruik gemaakt van de kwaliteit van de camera app op het toestel. De Snelle Upload optie zorgt voor een snellere upload maar schaalt de foto, hierdoor wordt er meer geheugen gebruikt. De Hoge Kwaliteit optie schaalt de foto minder maar kost erg veel geheugen, hier kan dus alleen gebruik van worden gemaakt op toestellen met meer geheugen.

Bij gebruik van de Hoge Kwaliteit optie kan dit dus zorgen voor het stoppen van de MoreApp app. Hierom bevelen wij aan om te kiezen voor de Best Mogelijke kwaliteit om de geforceerde stop te voorkomen.

Wanneer er weinig geheugen ter beschikking is kan een toestel er voor kiezen om ongebruikte apps te sluiten om geheugen vrij te maken. Dit lijkt op een crash van MoreApp maar eigenlijk is dit jouw toestel die geheugen vrij wilt maken.

De meeste Android telefoons hebben een optie om apps te sluiten om geheugen vrij te maken. Dit zit verstopt in de Developer Options.

Om toegang te krijgen tot de Developer Options ga je naar Menu > Settings > More > About device. Scroll hier naar beneden tot Build number, klik hier zeven keer op.

In de Developer Options zul je zien de de Don't keep activities aan staat, deze instelling moet uitgezet worden.

Onthoud dat door weinig geheugen het toestel apps sluit, dit kan gek gedrag veroorzaken.