Behoud een kort PDF rapport door onnodige informatie uit een databron te verwijderen met HTML code.

1. Zet de Uitgebreide functie aan

Log in op het MoreApp Platform en maak een formulier. Als het formulier klaar is kun je in de E-mail tab de Uitgebreide functie aanzetten. Zodra de Uitgebreide functie aanstaat wijzigt de PDF niet meer mee met wijzigingen die je doet in het formulier. Voeg nieuwe widgets dan ook zelf toe aan de PDF of klik op de blauwe Reset bijlage knop rechts onderin de E-mail tab. MoreApp zal de PDF updaten aan de hand van de widgets in je formulier.

2. Open de Code View

Scroll naar beneden. Onder het logo kun je op Code View (</>) klikken. De HTML-code is nu zichtbaar.

3. Zoek en delete een regel code

Zoek in de HTML code (cntrl+f voor Windows / cmd+f voor Mac) naar de data die je niet wilt tonen in de PDF. In dit voorbeeld verwijderen we de kolom website. Verwijder de HTML code van de website door het selecteren van de 4 rijen vanaf <tr> tot en met </tr>.

Herhaal het proces als je meer informatie van je data source niet wilt tonen in het PDF rapport.

Je hoeft hierna niet op Reset bijlage te klikken.

4. Het resultaat

Het PDF rapport voor het verwijderen van de regel:

Het PDF rapport na het verwijderen van de regel:

Het aanpassen van het PDF rapport is een MoreApp Premium functionaliteit.