Exporteer de data die je vastlegt met MoreApp direct naar een Google Spreadsheet met de Google-Sheets-hook.

1. Installeer de Hook

Ga naar de Marketplace en open de Google-Sheets-hook. Klik vervolgens op Installeer.

2. Maak een Google Spreadsheet

Maak een nieuwe Google Spreadsheet aan of gebruik een bestaande. Ga na het aanmaken van een sheet naar het MoreApp Platform.

3. Configureer de Google-Sheets-hook

Ga naar de Formulieren tab en selecteer het formulier. Klik op Bewerk en ga naar de Hooks tab om de Google-Sheets-hook toe te voegen. Klik op Voeg Hook toe en selecteer de Google-Sheets-hook. Nu kun je beginnen met het configureren van de hook. Voeg als eerste de Spreadsheet ID toe, deze vind je in de URL van de spreadsheet zoals hieronder aangegeven.

null

Als Sheet name vul je de naam van het blad in die je onderaan de sheet ziet staan. In dit voorbeeld is dat 'Blad1'. Verifieer ten slotte je Google-account door te klikken op Inloggen. Klik op Opslaan en vervolgens op Opslaan & Publiceren.

4. Gefeliciteerd!

Als een gebruiker een formulier invult zie je de data real-time binnen komen in de Google Spreadsheet zoals in het voorbeeld hieronder. Houd in gedachten dat de eerste twee kolommen gevuld worden met de datum waarop het formulier verzonden is en de ingelogde gebruiker.

null

Wil je meteen op de hoogte zijn van de nieuwste tutorials? Ga naar YouTube en klik op de rode Abonneren knop!

*In deze bètaversie worden de registraties eenvoudig toegevoegd als een nieuwe rij in je sheet. Als je je formulier bewerkt past MoreApp de headers niet aan. Dat kun je zelf doen. De hook ondersteunt geen afbeeldingen/bestanden en alle geneste data (Subform-, Pin-, en Seach-widgets) worden toegevoegd aan één cel.