Exporteer de data die je vastlegt met MoreApp direct naar een Google Sheet met de Google Sheets-hook.

Nog geen MoreApp account? Meld je hier aan!
Deze functionaliteit is beschikbaar in het Branch, Tree en Forest abonnement.

1. Installeer de Hook

Ga naar de Marketplace en open de Google Sheets-hook. Klik vervolgens op Installeer.

2. Maak een Google Sheet

Maak een nieuwe Google Sheet aan of gebruik een bestaande. Ga na het aanmaken van een sheet naar het MoreApp Platform.

3. Configureer de Google Sheets-hook

Ga naar de Formulieren tab en selecteer het formulier. Klik op Bewerk en ga naar de Hooks tab om de Google Sheets-hook toe te voegen.

Nu kun je beginnen met het configureren van de hook. Selecteer allereerst een Service Accounts. Lees meer over Service Accounts.

Voeg vervolgens de sheet ID toe, deze vind je in de URL van de sheet zoals hieronder aangegeven.

null

Als Sheet name vul je de naam van het blad in die je onderaan de sheet ziet staan. In dit voorbeeld gebruiken we '

'Sheet1'.

Selecteer bij Metadata de Longitude & Latitude en/of het Serial Number om deze data in de export te tonen.

Klik op Valideren en vervolgens op Opslaan & Publiceren.

4. Gefeliciteerd!

Als een gebruiker het inspectie formulier invult zie je de data real-time binnen komen in de Google Sheet zoals in het voorbeeld hieronder. Houd in gedachten dat de eerste twee kolommen gevuld worden met de datum waarop het formulier verzonden is en de ingelogde gebruiker.

Wil je meteen op de hoogte zijn van de nieuwste tutorials? Ga naar YouTube en klik op de rode Abonneren knop!

Let op:

• In deze versie worden de registraties eenvoudig toegevoegd als een nieuwe rij in je sheet.
  • Als je je formulier bewerkt past MoreApp de headers niet aan. Dat kun je zelf doen.
  • De hook ondersteunt geen afbeeldingen/bestanden.
  • Alle geneste data (Subform-, Pin-, en Seach-widgets) worden toegevoegd aan één cel.