Tegenstrijdige regels worden veroorzaakt door twee acties in dezelfde regel, allebei de acties vinden dan niet meer plaats.

Nog geen MoreApp account? Meld je hier aan.

1. Een voorbeeld van het probleem

Stel je hebt een digitale werkbon gemaakt met drie opties. Bij iedere optie wil je dat er velden zichtbaar of verborgen worden.

Dit is het formulier waar we mee werken:

Als de gebruiker een optie selecteert wil je dat er Checkbox-widgets verborgen worden. Bij de conditie selecteer je één van de opties en bij de actie selecteer je de Checkbox-widgets die je verborgen wilt hebben. Als je een widget meerdere malen bij een actie gebruikt, ontstaan er tegenstrijdige regels. Bijvoorbeeld:

• Bij het selecteren van optie A → Checkbox 1 en Checkbox 2 zichtbaar

• Bij het selecteren van optie B → Checkbox 2 en Checkbox 3 zichtbaar

• Bij het selecteren van optie C → Checkbox 1, Checkbox 2 en Checkbox 3 zichtbaar

De verkeerde regels:

Regel voor optie A
Bij het selecteren van optie A → Checkbox 1 en Checkbox 2 zichtbaar

Regel voor optie B
Bij het selecteren van optie B → Checkbox 2 en Checkbox 3 zichtbaar

Regel voor optie C
Bij het selecteren van optie C → Checkbox 1, Checkbox 2 en Checkbox 3 zichtbaar

Als je een regel maakt stelt MoreApp automatisch een tegenovergestelde regel op. Bij de eerste regel maakt MoreApp een automatische regel waar Checkbox 1 en Checkbox 2 verborgen zijn als optie A niet is geselecteerd. Als een van deze 2 velden dan ook is geselecteerd om zichtbaar te worden bij een andere conditie, bijvoorbeeld Checkbox 2 in optie B, krijg je tegenstrijdige regels en zal het niet werken.

2. Hoe los je dit op?

Zorg ervoor dat een actie voor een bepaald veld niet voorkomt in meerdere acties. Zet de regels zo als hieronder op om tegenstrijdige regels te voorkomen.

Regel voor optie A

Regel voor optie B

Regel voor optie C

Voor optie C hoef je geen regel te maken omdat alles hier zichtbaar moet zijn.

3. Gefeliciteerd!

Je bent nu klaar om te werken met dynamische formulieren. Alleen de relevante velden zijn zichtbaar in een specifieke situatie.

Wil je meteen op de hoogte zijn van de nieuwste tutorials? Ga naar YouTube en klik op de rode Abonneren knop!