Na het toevoegen van een Photo-widget aan je formulier zijn er in het Property screen van de widget enkele opties zichtbaar. Lees meer over de opties om de widget zo optimaal mogelijk te gebruiken.

Gebruik de Photo-widget om een foto te maken met de camera van je telefoon / tablet of om een foto toe te voegen uit de galerij. De foto's zijn zichtbaar als thumbnail in het PDF rapport en kunnen ook als los bestand toegevoegd worden aan de e-mail.

1. Maak een formulier

Log in op het MoreApp Platform en maak een formulier, bijvoorbeeld een inspectieformulier. Klik op Bewerk en voeg een Photo-widget toe door te dubbelklikken of de widget in de preview van het formulier te slepen. Klik op het potloodje en het Properties scherm van de widget opent zich.

2. Label

Geef de widget een naam door tekst te typen bij Label.

3. Photo Quality

De meeste mail servers laten het niet toe om een mails groter dan 25 mb te versturen. Dit is voor de meeste mails meer dan genoeg, maar als een formulier veel foto's bevat en je hebt ervoor gekozen om ze allemaal toe te voegen aan je mail, dan kun je snel dit limiet bereiken. Je kunt het aantal mb's verminderen door de foto kwaliteit aan te passen.

Best possible: MoreApp past de foto niet aan bij het verzenden.

Fast upload: MoreApp verkleint de resolutie van de foto en past compressie toe. Dit levert de kleinste bestandsgrootte op waardoor het uploaden sneller verloopt.

High quality: Dit is een compromis tussen bestandsgrootte en fotokwaliteit.

4. Filename

Je kunt de bestandsnamen van foto's definiëren, zodat je ze later gemakkelijker terug kunt vinden in de Excel export of in de bijlage van de e-mail. Configureer de bestandsnaam van de foto bij Filename. Gebruik placeholders door op de gekleurde knoppen te klikken en voeg eventueel beschrijvende tekst toe.

5. Allow selecting photo from library

Als je deze optie uitzet maak je het voor de gebruikers alleen mogelijk om een nieuwe foto te maken en zorg je ervoor dat er geen oude foto uit de galerij toegevoegd kan worden.

6. Full size preview

Selecteer deze optie als je een voorbeeld van het volledige formaat van de foto in je formulier weer wil geven. Op Foto 1 kun je zien hoe het eruit ziet zonder deze optie te selecteren. Op Foto 2 kun je zien hoe het eruit ziet als je deze optie selecteert.

7.  Required

Selecteer deze optie om de widget verplicht te maken. Op die manier moet de gebruiker een foto toevoegen, anders kan het formulier niet verzonden worden.

Met één credit kun je maximaal vijf foto's toevoegen aan een formulier.