Voeg afbeeldingen, documenten, video- of audiobestanden toe aan jouw formulieren met de File-widget!

Nog geen MoreApp account? Meld je hier aan.

Deze functionaliteit is beschikbaar in de Leaf, Branch, Tree en Forest abonnementen. Bekijk de MoreApp abonnementen

1. Installeer de File-widget

Ga naar de MoreApp Marketplace en Activeer de File-widget. Ga vervolgens terug naar het MoreApp Platform.

2. Voeg de File-widget toe

Selecteer je formulier en klik op Bewerk. Onder de Widgets tab navigeer je naar Geïnstalleerd. In deze tab vind je alle widgets die je geactiveerd hebt.

Dubbelklik of sleep de File-widget in je formulier.

3. Bewerk de File-widget

Klik op het potloodje van de File-widget en bewerk de Properties. Geef de widget een naam bij Label en selecteer bij Allowed file type het type document dat je toestaat. Je kunt kiezen uit: documents, images, audio en video.

Hierbij een lijst met extensies die gebruikt kunnen worden: .aac, .abw, .arc, .avi, .azw, .bin, .bmp, .bz, .bz2, .csh, .css, .csv, .doc, .docx, .eot, .epub, .gz, .gif, .htm, .html, .ico, .ics, .jar, .jpeg, .jpg, .js, .json, .jsonld, .mid, .midi, .mjs, .mp3, .mpeg, .mpkg, .odp, .ods, .odt, .oga, .ogv, .ogx, .opus, .otf, .png, .pdf, .php, .ppt, .pptx, .rar, .rtf, .sh, .svg, .swf, .tar, .tif, .tiff, .ts, .ttf, .txt, .vsd, .wav, .weba, .webm, .webp, .woff, .woff2, .xhtml, .xls, .xlsx, .xml, .xul, .zip, .3gp, .3g2, .7z.

Vink het Required veld aan als de File-widget een verplicht veld is. Klik vervolgens op Opslaan

4. Configureer PDF-bestand

Het bestand wordt automatisch als klikbare download link toegevoegd aan het PDF-bestand, als je de standaard PDF gebruikt. Lees meer over het instellen van je PDF-bestand

Let op: Je kunt de placeholder van de File-widget niet toevoegen aan de e-mail.

Als je het bestand wil toevoegen aan de Word-hook export, dan kun je de volgende placeholder gebruiken: {%dataname}.

5. Opslaan & Publiceren

Als je klaar bent met je formulier klik je op Opslaan & Publiceren

6. Hoe ziet het eruit in de app?

Let op: De maximale bestandsgrootte per File-widget is 10MB.

7. Hoe ziet het eruit in de PDF?

Let op: In het PDF-bestand worden alle type bestandsformaten als volgt weergegeven.

8. Hoe ziet het eruit in de Word export?

Let op: In de Word-hook export worden allen afbeeldingen weergegeven.