Importeer informatie vanuit Google Spreadsheets rechtstreeks in jouw Inspectie Formulier!

1. Google Spreadsheets

Voor het importeren van informatie naar jouw inspectie formulier heb je een Google Spreadsheet nodig. Maak een nieuwe sheet of gebruik een bestaande. Let op, geef de eerste kolom de naam id in kleine letters. De id kolom bevat per regel een unieke combinatie van letters en/of cijfers. Vervolgens kun je zoveel kolommen toevoegen zolang je er een kolomnaam boven zet. Is je sheet klaar? Ga dan naar het MoreApp Platform.

2. Voeg een databron toe

Ga naar de Databronnen tab om de sheet te importeren. Klik op Nieuwe databron en geef het bestand een naam. Als Type kies je Google Spreadsheet. Verifieer je Google-account en voeg de Google Spreadsheet ID toe. Deze vind je in de URL van de spreadsheet zoals hieronder aangegeven. Kies de Update Interval, deze varieert van iedere 15 minuten tot wekelijks. Klik op Opslaan.

null

3. Importeer informatie

Importeer de informatie door op Importeer te klikken. Koppel de databron vervolgens aan je formulier, zoals een inspectie formulier. Ga naar het formulier en klik op Bewerk. Voeg de Search-widget toe door de widget in het formulier te slepen of door de dubbelklikken. Configureer de widget door op het potlood te klikken. Geef de widget een naam onder Label. Selecteer de databron die je zojuist aangemaakt hebt. Kies welke kolommen je zichtbaar wil hebben in de app. Alle kolommen zijn zichtbaar in de PDF. Klik op Opslaan en op Opslaan & Publiceren.

4. Gefeliciteerd!

Je hebt informatie uit een Google Spreadsheet toegevoegd aan een formulier! Nu kun je zoeken naar de juiste informatie in de app. De databron wordt lokaal op je apparaat opgeslagen, dus het opzoeken van informatie werkt ook offline.