Met het subform widget kunnen gebruikers van de app herhaaldelijk onderdelen toevoegen aan het formulier. Bijvoorbeeld om een tabel te vullen met gebruikte materialen, gewerkte uren, foto's en gebouwdelen.

1. Voeg de Subform-widget toe

Ga naar het MoreApp Platform en log in. Selecteer vervolgens het urenregistratie formulier waaraan je het Subform-widget wil toevoegen en klik op Bewerk. Sleep of dubbelklik de widget op de juiste plaats in het formulier en klik op het potloodje van de widget en het Properties opent zich. Geef de widget een naam in het Label veld en klies de tekst voor de knop. Nu kun je een subformulier aanmaken; klik op het plusje en geef het subformulier een naam. Het scherm verplaatst zich naar het subformulier wat je kunt vullen met de gewenste widgets.

2. Configureer de widget

Als je formulier klaar is zijn er nog enkele instellingen die je kunt configureren. Klik op het potloodje van de Subform-widget en de Properties tab opent zich. Bij List item markup kun je placeholders selecteren die in de app als samenvatting fungeren. Bepaal door op de blauwe knoppen te klikken welke placeholders je laat zien en typ er tekst bij om de samenvatting te verduidelijken. Bepaal vooraf hoevaak het subformulier ingevuld wordt. Dit kun je doen door een minimum en/of maximum in te vullen.

Credits

Voor het gebruik van subformulieren betaal je geen extra credits.