Met het subform widget kunnen gebruikers van de app herhaaldelijk onderdelen toevoegen aan het formulier. Bijvoorbeeld om een tabel te vullen met gebruikte materialen, gewerkte uren, foto's en gebouwdelen.

1. Voeg de Subform-widget toe

Ga naar het MoreApp Platform en log in. Selecteer vervolgens het urenregistratie formulier waaraan je het Subform-widget wil toevoegen en klik op BewerkSleep of dubbelklik de widget op de juiste plaats in het formulier en klik op het potloodje van de widget en het Properties opent zich. Geef de widget een naam in het Label veld en kies de tekst voor de knop. Nu kun je een subformulier aanmaken; klik op het plusje en geef het subformulier een naam. Zodra je op het pijltje naar link klikt verplaatst het scherm zich naar het subformulier wat je kunt vullen met de gewenste widgets.

2. Configureer de widget

Als je formulier klaar is zijn er nog enkele instellingen die je kunt configureren. Klik op het potloodje van de Subform-widget en de Properties tab opent zich. Bij List item markup kun je placeholders selecteren die in de app als samenvatting fungeren. Bepaal door op de turquoise knoppen te klikken welke placeholders je laat zien en typ er tekst bij om de samenvatting te verduidelijken. Bepaal vooraf hoevaak het subformulier ingevuld wordt. Dit kun je doen door een minimum en/of maximum in te vullen.

3. Gefeliciteerd!

Je hebt zojuist een Subform toegevoegd en bewerkt! Het gebruik van subformulieren kost geen extra credits. Lees meer over onze prijzen. Wil je weten hoe je een subformulier omzet in een tabel in het PDF-rapport? Lees de help center post over het configureren van de PDF.