Ontwerp het PDF-bestand van je formulieren met Word. Neem contact op met MoreApp om deze integratie op jouw account te activeren.

Nog geen MoreApp account? Meld je hier aan.

Deze functionaliteit is beschikbaar in het Branch, Tree en Forest abonnement.

Let op! Maak je gebruik van regels in je formulier? Dan is het ontwerpen van de PDF met HTML iets voor jou!

1. Schaf de Word Integratie aan

Neem contact op met MoreApp om deze integratie op jouw account te laten activeren. Kosten: €30 per maand of € 330, - per jaar.

2. Ontwerp de Word template

Gebruik placeholders in je Word template zodat MoreApp weet op welke plek in het PDF-bestand de informatie getoond wordt. Je kunt placeholders maken op basis van de Data name van een widget. De data name vind je door de Uitgebreide functie aan te zetten en te kijken in het Property scherm van de widget. Voor de meeste widgets kun je de placeholders maken door een accolade voor en achter de data name te plaatsen: {dataname}.

De widgets waarbij je op een andere manier de placeholder maakt zijn:

2.1 Subform-widget

Voeg de Subform-widget op de onderstaande manier toe aan het Word-bestand. Een subformulier dien je te openen en te sluiten. Voeg op de plaats waar subform staat de Data name van de Subform-widget toe. Op de plaats waar dag en uren staan kun je de data names van de widgets in het subformulier plaatsen.

{#subform}

{dag}, {uren}

{/subform}

Het kan voorkomen dat je een subformulier in een subformulier hebt staan. Zorg er dan voor dat de placeholders van het eerste subformulier om de placeholders van het tweede subformulier staan. Voorbeeld:

{#subform1}

{Maand}, {Dag}

{#subform2}

{begintijd}, {eindtijd}, {pauze},

{/subform2}

{/subform1}

Zie het voorbeeld hieronder met in het rood de opening en sluiting van de subformulieren:

2.2 File-, Photo-, Drawing-  & Signature-widget

Gebruik de volgende placeholder voor de File-, Photo-, Drawing- en Signature-widgets: {%dataname}

Let op: Alleen de afbeeldingen van de File-widget worden toegevoegd aan het rapport, gegenereerd met de Word integratie.

Let op: De Video-, Catalogue-, PostcodeNL- en Pin-widgets worden niet getoond in de export van de Word integratie.

2.3 Voorbeeld

Hieronder vind je een voorbeeld van een formulier. Daaronder zie je hoe de placeholders van het formulier eruit zien in een Word-bestand.

3. Configureer de integratie

Ga naar het MoreApp Platform en selecteer een formulier. Klik op Bewerk en ga naar de Integraties tab. Voeg de Intergratie toe aan het formulier door op Voeg Integratie toe te klikken. Selecteer vervolgens de Word integratie en klik op Voeg toe. Nu kun je beginnen met het configureren van de integratie

• Als Output format kun je kiezen voor een Word of een PDF-bestand. Let op: Ziet de PDF er niet goed uit, maak de template van de Word integratie op met LibreOffice.
  • In het Reply To veld typ je het e-mailadres in waar de ontvanger op kan antwoorden.
  • In het From veld kun je bijvoorbeeld de bedrijfsnaam invullen.
  • Je kunt je Mandrill Email Address en API key toevoegen zodat we de mails versturen vanaf jouw Mandrill account. Hier vind je meer informatie over Mandrill. Let op: dit is onderdeel van de Branding module.
  • Bij Recipients vul je de e-mailadressen van de ontvangers in. Als je meerdere e-mailadressen toevoegt kun je ze scheiden met een komma. Je kunt ook Dynamic recipients toevoegen. Hiervoor gebruikt MoreApp het e-mailadres wat ingevuld is in het formulier in een Email-widget. Je kunt ook het formulier automatisch verzenden naar degene die het formulier invult. Dit doe je door Send to user that submitted the form aan te vinken.
  • Voeg bij CC het e-mailadres toe waar de kopie naartoe moet en bij BCC e-mailadressen die een kopie dienen te ontvangen, maar niet zichtbaar mogen zijn als ontvanger.
  • Voeg bij Subject een onderwerpregel toe, hier kun je ook gebruik maken van placeholders.
  • Voeg bij Body de inhoud van de mail toe, je kunt hier gebruik maken van placeholders. Let op! De Image-widget, Photo-widget en de Subform-widget kunnen niet meegenomen worden als placeholder in de e-mail body.
  • Voeg een e-mail tekst toe en geef het bestand een naam onder Filename
  • Voeg vervolgens de Word template toe en klik op Valideren. Nadat je op Valideren hebt geklikt kan er een Multi error ontstaan. Dit houdt in dat er in het Word-bestand foutieve haakjes staan rondom de placeholders. Wil je fouten ontdekken in jouw word-bestand? Dan kun je dit programma hiervoor gebruiken.

4. Afbeelding grootte

Standaard staat de Image Quality op Original. Afbeeldingen worden met de Original instelling op ware grootte verzonden. In het geval dat je formulier tientallen afbeeldingen heeft, kan het gebeuren dat de mail te groot wordt en dat een ontvangende mailserver de mail weigert. Kies daarom een afbeelding grootte die past bij jou formulier; High, Medium of Low. Hiermee worden de afbeeldingen verkleind tot respectievelijk max 1000, 600 of 200 pixels. Kies voor Medium of Low zodat een PDF met veel afbeeldingen nog gemaild kan worden. Kies voor Original of High als je maar enkele afbeeldingen hebt in je formulier.

5. Verwijder de standaard e-mail

Wil je de standaard mail die MoreApp genereert niet ontvangen? Ga dan naar de E-mail tab en klik op het kruisje om de standaard e-mail te verwijderen. Klik vervolgens op Opslaan & Publiceren