Ontwerp eenvoudig jouw rapporten met de Word-integratie! Volg de stappen in deze Help Center post.

Nog geen MoreApp account? Meld je hier aan.
Deze functionaliteit is beschikbaar in het Branch, Tree en Forest abonnement. Bekijk onze Prijzenpagina.

Let op: Maak je gebruik van regels in je formulier? Dan is het ontwerpen van het rapport met HTML iets voor jou! Wij raden het gebruik van de Word-integratie in combinatie met Regels niet aan. De logica van regels kan niet worden toegepast in het Word template. Dit betekent dat alle velden zichtbaar blijven in het rapport.

1. Voeg Word-integratie toe

Log in op het MoreApp Platform, open je formulier en navigeer naar de Integraties tab. Voeg de Word-integratie toe aan het formulier.

2. Ontwerp de Word template

Open een Word document jouw Word template te configureren. Gebruik placeholders in je Word template zodat MoreApp weet op welke plek in het rapport de informatie getoond wordt.

Je kunt placeholders maken op basis van de data name van een widget. De data name vind je door de Uitgebreide functie aan te zetten in het Properties scherm van de widget. Het is belangrijk dat je de Data name precies overneemt zoals deze is aangegeven.

De meeste widgets op het Platform gebruiken de placeholder; {dataname}. Bijvoorbeeld; de placeholder van de Text-widget zal {text} zijn.

Sommige widgets maken gebruik van een andere placeholder. Dit is het geval voor de File-, Photo-, Drawing- and Signature-widgets. Deze widgets maken gebruik van de placeholder: {%dataname}.

Let op:

• Alleen de afbeelding van de File-widget worden aan het rapport toegevoegd.

• De Video-, Catalogue-, PostcodeNL- en Pin-widgets zijn niet zichtbaar in het rapport.

• Je kunt het afbeeldingsformaat niet aanpassen in het rapport.

Zie onderstaand voorbeeld hoe de placeholders eruit zien in jouw template.

2.1 Subform-widget
Een Subform-widget open je in een Word template met een # en sluit je met een /. Bekijk het voorbeeld hieronder:

{#subform}

{widget1}, {wigdget2}

{/subform}

Op basis van bovenstaand voorbeeld, vervang je het woord ‘subform’ door de datanaam van jouw Subform-widget. Doe hetzelfde voor alle widgets in het subformulier.

Het kan voorkomen dat je een subformulier in een subformulier hebt staan. Zorg er dan voor dat de placeholders van het eerste subformulier om de placeholders van het tweede subformulier staan. Voorbeeld:

{#subform}

{widget}, {widget}

{#subform1}

{%photo}

{/subform1}

{/subform}

2.2 Search-widget en License Plate (NL)-widget

Ga naar de E-mail tab en klik op Placeholders. Hier vind je de placeholders die van toepassing zijn.

Zoals je hier kunt zien zijn er meerdere placeholders voor de Search-widget. Deze zijn specifiek voor elke kolom uit de databron. Wanneer je een e-mailadres vanuit de databron wilt gebruiken kies je bijvoorbeeld voor de placeholder {search.email}.

Let op: Voeg de $ van de placeholder niet toe aan je Word document. In de Word-integratie hoef je alleen {dataname} toe te voegen.

2.3 Radio- en Lookup-widgets

Deze widgets gebruiken de standaard placeholder {dataname}

Let er wel op dat de data uit het Waarde veld in het Word rapport wordt getoond. Dit veld kun je vinden door de Uitgebreide functie aan te vinken in de Properties van de widget. Hier kun je de namen van de opties aanpasen, met daar onder het veld Waarde.

Let op: De Waarde in PDF wordt niet toegepast in de Word-integratie.

2.4 Pagebreak

Het is ook mogelijk om een pagebreak toe te voegen aan je Word template. Ga naar Indeling → Pagina-einden → Pagina.

3. Configureer de integratie

Ga naar het MoreApp Platform en selecteer een formulier. Klik op Bewerk en ga naar de Integraties tab. Voeg de Intergratie toe aan het formulier door op Voeg Integratie toe te klikken. Selecteer vervolgens de Word-integratie en klik op Voeg toe. Nu kun je beginnen met het configureren van de integratie

• Als Output formaat kun je kiezen voor een Word of een PDF bestand. Let op:
    - Ziet de PDF er niet goed uit, maak de template van de Word-integratie op met LibreOffice.
    - Als je PDF als output kiest, verandert het lettertype van je rapport naar het standaard MoreApp lettertype.

• In het Stuur antwoord naar veld typ je het e-mailadres in waar de ontvanger op kan antwoorden.

• In het Van veld kun je bijvoorbeeld de bedrijfsnaam invullen. Je kunt hier ook werken met Placeholders. Je kunt de placeholders vinden in de Email tab onder Placeholders. Schrijf de placeholder als volgt: {dataname}.

• Bij Ontvangers vul je de e-mailadressen van de ontvangers in. Als je meerdere e-mailadressen toevoegt kun je ze scheiden met een komma. Je kunt ook Dynamische ontvangers toevoegen. Hiervoor gebruikt MoreApp het e-mailadres wat ingevuld is in het formulier in een Email-widget. Je kunt ook het formulier automatisch verzenden naar degene die het formulier invult. Dit kan door Verzenden naar de gebruiker die het formulier heeft ingevuld onderaan aan te vinken.

• Voeg bij CC het e-mailadres toe waar de kopie naartoe moet en bij BCC e-mailadressen die een kopie dienen te ontvangen, maar niet zichtbaar mogen zijn als ontvanger.

• Voeg bij Onderwerpregel een onderwerp toe, hier kun je ook gebruik maken van de placeholders. Je kunt de placeholders vinden in de Email tab onder Placeholders. Schrijf de placeholder als volgt: {dataname}.

• Voeg de Inhoud van de e-mail toe, je kunt hier gebruik maken van placeholders. Let op! De Image-widget, Photo-widget en de Subform-widget kunnen niet meegenomen worden als placeholder in de e-mail body. Je kunt de placeholders vinden in de E-mail tab onder Placeholders. Schrijf de placeholder als volgt: {dataname}.

• Voeg een e-mail tekst toe en geef het bestand een naam onder Bestandsnaam. Je kunt de placeholders vinden in de Email tab onder Placeholders. Schrijf de placeholder als volgt: {dataname}.

• Voeg vervolgens de Word template toe en klik op Valideren. Nadat je op Valideren hebt geklikt kan er een Multi error ontstaan. Dit houdt in dat er in het Word bestand foutieve haakjes staan rondom de placeholders. Wil je fouten ontdekken in jouw Word-bestand? Dan kun je dit programma hiervoor gebruiken.

Let op: Wil je de Word-integratie e-mails vanuit een ander domein verzenden? Gebruik dan onze functionaliteit Gepersonaliseerd e-mail domein. Hiermee kun je alle MoreApp e-mails vanuit een specifiek domein verzenden en niet alleen de Word-integratie e-mails.

4. Afbeelding grootte

Standaard staat de Foto kwaliteit op Original. Afbeeldingen worden op ware grootte verzonden. In het geval dat je formulier tientallen afbeeldingen heeft, kan het gebeuren dat de mail te groot wordt en dat een ontvangende mailserver de mail weigert. Kies daarom een afbeelding grootte die past bij jou formulier; High, Medium of Low. Hiermee worden de afbeeldingen verkleind tot respectievelijk max 1000, 600 of 200 pixels. Kies voor Medium of Low zodat een PDF met veel afbeeldingen nog gemaild kan worden. Kies voor Original of High als je maar enkele afbeeldingen hebt in je formulier.

Let op: Afbeeldingen worden niet als bijlage toegevoegd aan de e-mail. Deze zijn alleen zichtbaar in het Word rapport.

5. Verwijder de standaard e-mail

Wil je de standaard mail die MoreApp genereert niet ontvangen? Ga dan naar de E-mail tab en klik op het prullenbakje om de standaard e-mail te verwijderen. Klik vervolgens op Opslaan & Publiceren

Let op: als je de standaard e-mail verwijdert kun je het standaard PDF-rapport niet downloaden in de Registraties tab in het Platform.

6. Gefeliciteerd!

Je hebt nu rapporten voor je formulier met de Word-integratie ontworpen!

Hier zie je een voorbeeld van het Word rapport: