Ontwerp het rapport van je formulieren met Word. Neem contact op met MoreApp om deze integratie op jouw account te activeren.

Nog geen MoreApp account? Meld je hier aan.
Deze functionaliteit is beschikbaar in het Branch, Tree en Forest abonnement. Bekijk onze abonnementen.

Let op: Maak je gebruik van regels in je formulier? Dan is het ontwerpen van het rapport met HTML iets voor jou!

1. Voeg Word-integratie toe

Log in op het MoreApp Platform, open je formulier en navigeer naar de Integraties tab. Voeg de Word-integratie toe aan het formulier.

2. Ontwerp de Word template

Gebruik placeholders in je Word template zodat MoreApp weet op welke plek in het rapport de informatie getoond wordt. Je kunt placeholders maken op basis van de data name van een widget. De data name vind je door de Uitgebreide functie aan te zetten in het Properties scherm van de widget. Het is belangrijk dat je de Data name precies overneemt zoals deze is aangegeven.

De meeste widgets op het Platform gebruiken de placeholder; {dataname}. Bijvoorbeeld; de placeholder van de Text-widget zal {text} zijn. De widgets waar een andere placeholder wordt gebruikt zijn de volgende:

2.1 Subform-widget

Voeg de Subform-widget op de onderstaande manier toe aan het Word-bestand. Een subformulier dien je te openen en te sluiten. Voeg in onderstaand voorbeeld op de plaats waar het woord ‘subform’ staat de Data name van de Subform-widget toe. Op de plaats waar dag en uren staan kun je de data names van de widgets die in het subformulier plaatsen.

De Subform-widget moet volgens onderstaande manier worden ingevoerd om zichtbaar worden in het Word rapport.

{#subform}

{dag}, {uren}

{/subform}

Het kan voorkomen dat je een subformulier in een subformulier hebt staan. Zorg er dan voor dat de placeholders van het eerste subformulier om de placeholders van het tweede subformulier staan. Voorbeeld:

{#subform1}

{Maand}, {Dag}

{#subform2}

{begintijd}, {eindtijd}, {pauze},

{/subform2}

{/subform1}

Zie het voorbeeld hieronder met in het rood de placeholders van de subformulieren:

2.2 File-, Photo-, Drawing- en Signature-widget

Deze widgets gebruiken de notatie; {%dataname}

Let op:

1. Alleen de afbeeldingen van de File-widget worden toegevoegd aan het rapport, gegenereerd met de Word-integratie.

2. De Video-, Catalogue-, Postcode NL- and Pin-widgets worden niet getoond in de export.

Let op: je kunt de grootte van de afbeeldingen in het rapport niet aanpassen.

2.3 Search-widget en License Plate (NL)-widget

Ga naar de E-mail tab en klik op Placeholders. Hier vind je de placeholders die van toepassing zijn.

Let op: Voeg de $ van de placeholder niet toe aan je Word-document. In de Word-integratie hoef je alleen de {datanaam} toe te voegen.

2.4 Radio- en Lookup-widgets

Deze widgets gebruiken de standaard placeholder {dataname}

De tekst die in het veld Waarde verschijnt, is de tekst die wordt ontvangen in Word, PDF en e-mail.

2.5 Pagebreak

Het is ook mogelijk om een pagebreak toe te voegen aan je Word template. Ga naar Indeling → Pagina-einden → Pagina.

2.6 Voorbeeld

3. Configureer de integratie

Ga naar het MoreApp Platform en selecteer een formulier. Klik op Bewerk en ga naar de Integraties tab. Voeg de Intergratie toe aan het formulier door op Voeg Integratie toe te klikken. Selecteer vervolgens de Word-integratie en klik op Voeg toe. Nu kun je beginnen met het configureren van de integratie

• Als Output formaat kun je kiezen voor een Word of een PDF bestand. Let op:
    - Ziet de PDF er niet goed uit, maak de template van de Word integratie op met LibreOffice.
    - Als je PDF als output kiest, verandert het lettertype van je rapport naar het standaard MoreApp lettertype.

• In het Stuur antwoord naar veld typ je het e-mailadres in waar de ontvanger op kan antwoorden.

• In het Van veld kun je bijvoorbeeld de bedrijfsnaam invullen. Je kunt hier ook werken met Placeholders. Je kunt de placeholders vinden in de Email tab onder Placeholders. Schrijf de placeholder als volgt: {dataname}.

• Je kunt je Mandrill Email Address en API key toevoegen zodat we de mails versturen vanaf jouw Mandrill account. Hier vind je meer informatie over Mandrill. Let op: dit is onderdeel van de Branding module.

• Bij Ontvangers vul je de e-mailadressen van de ontvangers in. Als je meerdere e-mailadressen toevoegt kun je ze scheiden met een komma. Je kunt ook Dynamische ontvangers toevoegen. Hiervoor gebruikt MoreApp het e-mailadres wat ingevuld is in het formulier in een Email-widget. Je kunt ook het formulier automatisch verzenden naar degene die het formulier invult. Dit kan door Verzenden naar de gebruiker die het formulier heeft ingevuld onderaan aan te vinken.

• Voeg bij CC het e-mailadres toe waar de kopie naartoe moet en bij BCC e-mailadressen die een kopie dienen te ontvangen, maar niet zichtbaar mogen zijn als ontvanger.

• Voeg bij Onderwerpregel een onderwerp toe, hier kun je ook gebruik maken van de placeholders. Je kunt de placeholders vinden in de Email tab onder Placeholders. Schrijf de placeholder als volgt: {dataname}.

• Voeg de Inhoud van de e-mail toe, je kunt hier gebruik maken van placeholders. Let op! De Image-widget, Photo-widget en de Subform-widget kunnen niet meegenomen worden als placeholder in de e-mail body. Je kunt de placeholders vinden in de E-mail tab onder Placeholders. Schrijf de placeholder als volgt: {dataname}.

• Voeg een e-mail tekst toe en geef het bestand een naam onder Bestandsnaam. Je kunt de placeholders vinden in de Email tab onder Placeholders. Schrijf de placeholder als volgt: {dataname}.

• Voeg vervolgens de Word template toe en klik op Valideren. Nadat je op Valideren hebt geklikt kan er een Multi error ontstaan. Dit houdt in dat er in het Word-bestand foutieve haakjes staan rondom de placeholders. Wil je fouten ontdekken in jouw word-bestand? Dan kun je dit programma hiervoor gebruiken.

4. Afbeelding grootte

Standaard staat de Foto kwaliteit op Original. Afbeeldingen worden op ware grootte verzonden. In het geval dat je formulier tientallen afbeeldingen heeft, kan het gebeuren dat de mail te groot wordt en dat een ontvangende mailserver de mail weigert. Kies daarom een afbeelding grootte die past bij jou formulier; High, Medium of Low. Hiermee worden de afbeeldingen verkleind tot respectievelijk max 1000, 600 of 200 pixels. Kies voor Medium of Low zodat een PDF met veel afbeeldingen nog gemaild kan worden. Kies voor Original of High als je maar enkele afbeeldingen hebt in je formulier.

5. Verwijder de standaard e-mail

Wil je de standaard mail die MoreApp genereert niet ontvangen? Ga dan naar de E-mail tab en klik op het prullenbakje om de standaard e-mail te verwijderen. Klik vervolgens op Opslaan & Publiceren

Let op: als je de standaard e-mail verwijdert kun je het PDF-bestand niet downloaden in de Registraties tab in het Platform. De Word-integratie heeft geen download knop voor de gegenereerde rapporten.

6. Gefeliciteerd!

Je hebt nu rapporten voor je formulier met de Word Integratie ontworpen!