Wil je het rapport van je formulieren met Word ontwerpen? Koop de Word-hook in de Marketplace en upload je Word template!

1. Download de Word-hook

Ga naar de MoreApp Marketplace en schaf de Word-hook aan om te beginnen met het ontwerpen van rapporten met Microsoft Word. De hook kost eenmalig €400 plus een credit per keer dat je de Word-hook aanspreekt. Klik op Aankoop en vul je betalingsgegevens in. Na het voltooien van de betaling is de Word-hook beschikbaar in het Platform

2. Ontwerp de Word template

Gebruik placeholders in je Word template zodat MoreApp weet op welke plek in het rapport de informatie getoond wordt. Je kunt placeholders maken op basis van de Data name van een widget. De data name vind je door de Uitgebreide functie aan te zetten en te kijken in het Property scherm van de widget.

Voor de meeste widgets kun je de placeholders maken door een accolade voor en achter de data name te plaatsen: {dataname}. De widgets waarbij je op een andere manier de placeholder maakt zijn:

2.1 Subform-widget

Voeg de Subform-widget op de onderstaande manier toe aan het Word bestand. Een subformulier dien je te openen en te sluiten. Voeg op de plaats waar subform staat de Data name van de Subform-widget toe. Op de plaats waar dag en uren staan kun je de data names van de widgets in het subformulier plaatsen.

{#subform}

{dag}, {uren}

{/subform}

Het kan voorkomen dat je een subformulier in een subformulier hebt staan. Zorg er dan voor dat de placeholders van het eerste subformulier om de placeholders van het tweede subformulier staan. Voorbeeld:

{#subform1}

{Maand}, {Dag}

{#subform2}

{begintijd}, {eindtijd}, {pauze},

{/subform2}

{/subform1}

Zie het voorbeeld hieronder met in het rood de opening en sluiting van de subformulieren:

2.2 Photo- & Signature-widget

Gebruik de volgende placeholder voor de Photo- en Signature-widgets: {%dataname}

Een voorbeeld hoe placeholders eruit zien in een Word template:

Let op: de Catalogue- and Pin-widgets worden niet getoond in de export van de Word-hook.

3. Configureer de hook

Ga naar het Platform en open het formulier in de Forms tab. Klik op Edit Form en ga naar de Hooks tab. Voeg de hook toe aan het formulier door op Add Hook te klikken. Nu kun je beginnen met het configureren van de hook. Als Output format kun je kiezen voor een Word of een PDF bestand. Bij Recipients vul je de e-mailadressen van de ontvangers in. Als je meerdere e-mailadressen toevoegt kun je ze scheiden met een komma. Je kunt ook Dynamic recipients toevoegen. Hiervoor gebruikt MoreApp het e-mailadres wat ingevuld is in het formulier in een Email-widget. Je kunt ook het formulier automatisch verzenden naar degene die het formulier invult. Dit doe je door Send to user that submitted the form aan te vinken. Voeg bij CC het e-mailadres toe waar de kopie naartoe moet en bij BCC e-mailadressen die een kopie dienen te ontvangen, maar niet zichtbaar mogen zijn als ontvanger.  Voeg bij Subject een onderwerpregel toe, hier kun je ook gebruik maken van placeholders. Voeg een e-mail tekst toe en geef het bestand een naam onder Filename. Voeg vervolgens de Word template toe en klik op Save. Nadat je op Save hebt geklikt kan er een Multi error ontstaan. Dit houdt in dat er in het Word-bestand foutieve haakjes staan rondom de placeholders. Wil je fouten ontdekken in jouw word-bestand? Dan kun je dit programma hiervoor gebruiken.

4. Afbeelding grootte

Standaard staat de Image Quality op Original. Afbeeldingen worden met de Original instelling op ware grootte verzonden. In het geval dat je formulier tientallen afbeeldingen heeft, kan het gebeuren dat de mail te groot wordt en dat een ontvangende mailserver de mail weigert. Kies daarom een afbeelding grootte die past bij jou formulier; High, Medium of Low. Hiermee worden de afbeeldingen verkleind tot respectievelijk max 1000, 600 of 200 pixels. Kies voor Medium of Low zodat een PDF met veel afbeeldingen nog gemaild kan worden. Kies voor Original of High als je maar enkele afbeeldingen hebt in je formulier.

5. Verwijder de standaard e-mail

Wil je de standaard mail die MoreApp genereert niet ontvangen? Ga dan naar de E-mail tab en klik op het kruisje om de standaard e-mail te verwijderen. Klik vervolgens op Opslaan & Publiceren

Ben je een developer? Maak dan zelf een hook en voeg deze toe aan de Marketplace!