Voeg groepen en individuele gebruikers toe en geef ze rechten. Importeer snel meerdere gebruikers met behulp van Excel.

1. Voeg een gebruiker toe

Log in op het Platform en ga naar de Gebruikers tab. Klik op Gebruiker(s) uitnodigen. Voeg één gebruiker toe door te kiezen voor Eén gebruiker en typ het e-mailadres van de gebruiker in. Kies de taal van de gebruiker en klik op Uitnodigen. De persoon die je uitnodigt ontvangt binnen enkele minuten een e-mail om zijn/haar account te activeren

2. Nodig meerdere gebruikers uit

Je kunt ook Meerdere gebruikers tegelijk uitnodigen door een Excel-bestand met e-mailadressen te importeren. Houd er rekening mee dat alle e-mailadressen moeten worden ingevoegd in de eerste kolom van de spreadsheet. Kies voor Meerdere gebruikers en klik op Bestand kiezen. je kunt nu bladeren naar je Excel-bestand. Zodra uw bestand is geüpload, kun je de taal van de uitnodiging kiezen en ten slotte op Uitnodigen klikken. De persoon die u heeft uitgenodigd, ontvangt een e-mail om zijn / haar account account te activeren.

3. Gebruikersgroepen

Je kunt de gebruikers groeperen. Wil je een groep aanmaken? Ga naar de Gebruikers tab en klik op Nieuwe groep. Geef de groep een naam en klik op Opslaan. Klik op het tandwieltje van de groep die je zojuist hebt aangemaakt en vink de gebruikers aan die je wilt toevoegen aan de groep onder Groepsleden. Onder Toegang in de App geef je de groep toegang tot mappen. Onder Platform Toestemmingen geef je de groep rechten voor het beheren van beheren van tabs in het Platform; Formulieren & Mappen, Registraties, Instructies, Gebruikers, Databronnen en Credits. Deze laatste optie is alleen beschikbaar voor Premium-gebruikers. Klik vervolgens op Opslaan & Sluiten. Als je nu een nieuwe map of werkinstructie aanmaakt kun je de groep in één keer toevoegen.

4. Gebruikersinstellingen

Per gebruiker kun je de instellingen bewerken. Klik op de gebruiker en klik op Bewerk. Hier kun je de voor- en achternaam en het land invullen en de gebruiker toegang geven tot mappen. Als je de gebruiker Administrator maakt krijgt hij/zij toegang tot het Platform. Als je de optie Nieuwsbrief aanvinkt ontvang je één keer per maand de nieuwsbrief en de uitnodigingen voor de workshops. Klik vervolgens op Opslaan & Sluiten

5. Gebruikers beheren

Na het maken van een nieuwe map kun je hier direct gebruikers of groepen aan toevoegen. Let op: de gebruikers die je toevoegt krijgen toegang tot alle formulieren in de map. Ga naar de Formulieren tab en klik rechts bovenin op Gebruikersbeheer. Als je hier geen gebruikers of groepen aanvinkt zien ze ook geen de formulieren in de app. Klik op Opslaan & Sluiten en op Publiceer.