Wil je een email sturen naar meerdere ontvangers gebaseerd op een keuze in je formulier? Lees hoe je dit doet met regels!

Nog geen MoreApp account? Meld je hier aan.

1. Formulieren pagina

Ga naar het MoreApp Platform en selecteer bijvoorbeeld jouw werkbon. Klik op Bewerk en de Form Builder is zichtbaar.

2. Voeg de widgets toe

Er zijn twee verschillende manieren waarop een e-mail naar meerdere ontvangers verzonden kan worden, gebaseerd op de geselecteerde optie in het formulier.

2.1 Optie 1: Lookup-widget

Voeg een Lookup-widget toe aan het formulier en bewerk de properties door op het potlood te klikken. Onder Label kun je een naam voor de widget toevoegen. Daarna vul je de verschillende Opties in.

Klik op Opslaan.

2.2. Optie 2: Checkbox-widget

Voeg de Checkbox-widget toe aan je formulier. Klik op het potloodje om de widget te configureren. Geef de widget een naam bij Label

3. Voeg Email-widgets toe

Voeg Email-widgets toe onder de Lookup- of Checkbox-widgets. Elke Email-widget staat voor een andere optie. Daarom moet je net zoveel Email-widgets toevoegen als dat je opties hebt geconfigureerd.

Configureer elke Email-widget. Voeg een naam toe bij Label en voeg het e-mailadres van de ontvanger toe bij Standaardwaarde.

4. Configureer de Regels

Ga naar de Regels tab en klik op Voeg regel toe. Elke Email-widget heeft zijn eigen regel.

Tip: Geef de regel een unieke naam. Configureer de regel zoals in de afbeeldingen hieronder, afhankelijk van welke widget je gebruikt in je formulier:

4.1. Lookup-widget

Let op: Zorg ervoor dat je ‘Bevat’ selecteert wanneer je de Condities van de regel creëert.

4.2. Checkbox-widget

5. Configure the Email

Ga naar de Email tab en voeg alle Email-widgets als ontvanger toe bij Ontvanger toevoegen

Klik op Opslaan & Publiceren als je klaar bent. Gefeliciteerd! Als je één of meerdere opties selecteert bij de Checkbox-widget wordt er een e-mail gestuurd naar het ingevoerde e-mailadres.