Leer hoe je een afleverbon maakt met de MoreApp Form Builder. Volg de stappen!

Nog geen MoreApp account? Meld je hier aan.

1. Maak een formulier

Log in op het MoreApp Platform en ga naar Formulieren pagina. Klik op + Nieuw formulier. Selecteer onze Afleverbon of begin met een blanco formulier. Kies vervolgens een naam voor jouw formulier en klik op Maak.

2. Voeg widgets toe

Voeg de gewenste widgets toe aan het formulier. Je kunt ze in het formulier zetten door ze te slepen of door te dubbelklikken op de widget.

Voeg aan het begin van het formulier algemene informatie toe. Gebruik de Date-widget om de datum van levering van het product vast te leggen en gebruik de Text-widget om bijvoorbeeld namen van personen of bedrijven te verzamelen.

Om een gedetaileerde afleverbon te maken, kun je de Number-widget toevoegen voor het factuurnummer of ordernummer.

Als je productcodes gemakkelijk wil invoeren, kun je de Barcode-widget toevoegen.

Om het uiteindelijke bedrag te krijgen dat de klant moet betalen, voeg je de Price-widget en de Calculation-widget toe.

Let op: Deze widgets zijn beschikbaar in het Leaf, Branch, Tree en Forest abonnement.

Je kunt de Subform-widget gebruiken als dezelfde velden meerdere keren ingevuld moet invullen. Wanneer je bijvoorbeeld gegevens wilt toevoegen voor meerdere producten zoals bedragen of prijzen. Hier vind je meer informatie over het configureren van een subformulier.

Als extraatje kun je de Email-widget gebruiken om het rapport naar de gewenste persoon te sturen.

Aan het einde van het formulier kun je een Signature-widget toevoegen zodat deze kan worden ondertekend om de levering te verifiëren.

Klik op Opslaan & Publiceren wanneer het formulier klaar is.

3. Gefeliciteerd!

Je hebt met succes een digitaal formulier voor jouw afleverbonnen gemaakt!