In deze Help Center post lees je over de belangrijke veranderingen in onze nieuwe App.

Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste nieuwe features en verbeteringen.

1. Workspaces

Je kunt eenvoudig wisselen tussen verschillende bedrijven via Workspaces. Wanneer jouw gebruikersnaam aan meerdere accounts is gekoppeld, vind je de verschillende Workspaces terug in één overzicht. Per Workspace heb je toegang tot jouw formulieren, concepten en taken.

2. Wijzig jouw wachtwoord in de App

Wijzig jouw wachtwoord in de App via de Instellingen. Omdat je al bent ingelogd ontvang je hier geen bevestiging van per e-mail.

3. De Zoek-functie noemen we nu Geschiedenis

De Zoek-functie heeft een nieuwe naam: Geschiedenis. Je kunt deze functie vinden door op de knop met de drie puntjes te klikken. Voorheen kon je deze functie links onderin het scherm vinden na het openen van een formulier.

Let op: Wanneer de zoek functie niet is geactiveerd in de formulier instellingen, kun je een overzicht vinden van vorige registraties.

Oude App

Nieuwe App

4. Layout van de Widgets

De Widgets in de App hebben een nieuwe layout. De Widgets in de Preview van jouw formulier op het Platform zullen er hierdoor anders uit zien. Wij werken hard aan de aanpassingen voor het Platform. Dit staat later dit jaar op de planning.

Oude App

Nieuwe App

5. Instructies noemen we nu Taken

Instructies noemen we vanaf nu Taken. Wanneer je aan een Taak werkt kun je deze terug vinden onder het kopje Taken in plaats van Concepten. Hier vind je ook de status van jouw Taak.

Oude App

Nieuwe App

6. Wijziging automatische update van formulieren

In de oude App worden concepten en instructies automatisch geüpdate aan de hand van de meest recente gepubliceerde versie van een formulier.

In de nieuwe App is dit niet langer het geval. De aanpassingen in het formulier kunnen effect hebben op het werkproces van de gebruiker. Bijvoorbeeld wanneer er een regel is aangepast, dan kan het formulier anders werken dan door de eindgebruiker wordt verwacht.

7. Veranderingen in Custom Thema’s

Wij hebben de gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid van de App verbeterd voor alle gebruikers. Daarom hebben wij ook het kleurenpalet aangepast. Om de leesbaarheid in diverse omstandigheden te verbeteren (zowel binnen als buiten). Hierbij hebben wij rekening gehouden met mensen die slechtziend- en/of kleurenblind zijn.

Wat gaat er veranderen?

• Je kunt niet langer nieuwe Custom Thema’s aanmaken.

• Wij hebben de feature Custom Thema’s uit onze Tree en Forest abonnementen verwijderd.

• Wij hebben de nieuwe kleuren van ons palet doorgevoerd in jouw huidige Custom Thema’s. Jouw Custom Thema zal automatisch aangepast worden naar een van onze standaardkleuren die er het meest op lijkt.

Wil je dat jouw App herkenbaar en consistent is voor jouw bedrijf? Dan is onze Branding Module de beste optie voor jou.

Oude App

Nieuwe App

8. Handmatig uploaden is niet meer beschikbaar

De feature Handmatige upload is niet meer beschikbaar. Je kunt eenvoudig een formulier als concept opslaan om hier op een later tijdstip aan verder te werken. Je hoeft geen extra actie te ondernemen in het Platform.

Deze afbeelding geeft de Instelling in het Platform weer:

9. Veranderingen in onze HTML-widget

Om veiligheidsredenen bieden wij niet langer het gebruik van <script> en <style> tags in onze HTML-widget aan. Mocht je deze hebben gebruikt, zullen ze worden genegeerd in onze nieuwe App.

Je kunt echter nog wel gebruik maken van inline styling in HTML om de kleuren en de opmaak aan te passsen.

Wat gebeurt er als ik een <style> block heb gebruikt?

Je dient jouw HTML-code aan te passen naar inline styling binnen de HTML tags, zoals hier is weergegeven.

Hieronder vind je een voorbeeld:

<h3 style="color: green">Hi!</h3>

Andere wijzigingen:

1. Onze standaard lettergrootte is net wat groter dan voorheen en eenvoudig aan te passen met inline styling. Bijvoorbeeld: <p style=”font-size: 12px”>

2. Onze standaard lijndikte is net wat groter dan voorheen en eenvoudig aan te passen met inline styling. Bijvoorbeeld: <p style=”line-height: 1.2”>

Let op: Zorg ervoor dat je de opmaak van jouw HTML-widgets in de nieuwe App naloopt en aanpast.

10. Verwijderen van registraties in het Platform

Je kunt registraties alleen verwijderen in de Registraties tab van het Platform. Het is niet meer mogelijk dit te doen vanuit de Verzonden tab in de App. Verzonden registraties worden niet langer lokaal op het toestel opgeslagen.

11. Branded Apps

Ben jij een Branded klant? Onze Branded App zullen later worden geüpdate. Wij stellen je hiervan op de hoogte via e-mail.