Deze handleiding beschrijft wat nodig is om een branded app te ontwikkelen.

Nog geen MoreApp account? Meld je hier aan

1. Kosten

De branding module kost 400 EUR per maand of 4.400 EUR per jaar. Als je voor de jaarlijkste variant kiest, ontvang je één maand korting. De minimale afname is één jaar.

2. Publieke of Interne app

De eerste stap is bepalen of je de app in wil zetten voor voor commerciële of interne doeleinden.

MoreApp biedt twee opties aan:

1. We uploaden de app met ons Developer Account in de publieke App Store of Google Play Store
  2. We uploaden de app met ons Developer Account als interne app met Apple Business Manager of Google

Kies je voor een publieke app? Ga door naar hoofdstuk 2: Teksten en zoekwoorden.
Kies je voor een interne app? Volg de volgende stappen.

Voor iOS (Apple Business Manager)
1. Maak een Apple Business Manager account aan met je eigen Apple ID
2. Geef ons jouw Organization ID door, deze kun je vinden in Apple Business Manager
3. We publiceren de app in ons eigen Developer Account, alleen beschikbaar voor jouw Organization ID

Voor Android (Google)
1. Ga naar de Managed Google Play Store
2. Klik aan de linker kant op Admin Instellingen
3. Kopieer jouw Organization ID uit het veld Organisatie Information en geef deze door aan ons

Hoe wordt jouw app gepresenteerd in de App Store? Hier is het voorbeeld van MoreApp:

3. Teksten en zoekwoorden

• Schrijf een tekst als beschrijving van de app. Voor de beheersbaarheid is het handig om beide teksten voor zowel de App Store als de Google Play Store zo gelijk mogelijk te houden. Let op! In de App Store van Apple mogen geen verwijzingen naar Google of Android staan. Andersom geldt hetzelfde voor de Google Play Store waar geen verwijzingen naar Apple of de App Store genoemd mogen worden.

• In de App Store kunnen we zoekwoorden invoeren. Lever een lijst aan van in totaal maximaal 100 tekens. Spaties en leestekens worden hierin meegeteld. Een lijst met woorden dient als volgt aangeleverd te worden: moreapp,werkbon,inspectie,etc (= 29 tekens) Let op! We kunnen alleen zoekwoorden opgeven in de App Store. In de Google Play Store wordt gezocht op de omschrijving van de app. Als je in de Google Play Store gevonden wil worden op dezelfde woorden als in de App Store zorg dan dat de zoekwoorden allemaal voorkomen in de omschrijving van de app.
  • Voor de App Store kun je optioneel een ondertitel toevoegen (30 tekens).
  • Voor de Google Play Store is aanvullend een verkorte versie (80 tekens) van de tekst nodig.

4. URL's

Stuur ons de naam van het Platform en de webclient, zodat we 2 URL's kunnen maken: <naamplatform>.web.app en <naamwebclient>.web.app.

5. Afbeeldingen

Lever de volgende afbeeldingen aan in de genoemde formaten en/of bestandstypen:

• App icon: Een vierkante afbeelding als PSD of PNG (1024x1024 px).

• Logo inlogscherm: Hoge resolutie PNG, SVG of AI, transparant.

• Launch image: lever ons de afbeelding aan als PSD of PNG (2732x2732 px) met het logo in het midden van het middelste vierkant. Gebruik deze template voor jouw splash screen en zorg ervoor dat het logo binnen de 1200x1200 van het midden blijft.

• Screenshots: Hoge resolutie JPEG of PNG, 72 dpi, flattened, niet transparant.

• Feature graphic voor Android: Lever aan als JPG of PNG (1024x500px).

• Favicon: lever jou favicon aan als favicon.ico formaat voor het Platform en de webclient.

6. Screenshots iOS

Je kunt tussen de 1 en 5 screenshots toevoegen.

Apparaat GrootteDimensie
6.4 inch (iPhone 11, iPhone X)    1242 x 2688 pixels (Portrait)

2688 x 1242 pixels (Landscape)
5.5 inch (iPhone 8, iPhone 7, iPhone 6s)

1242x2208 pixels (Portrait)

2208x1242 pixels (Landscape)

12.9 inch (iPad Pro)    2048x2732 pixels (Portrait)

2732x2048 pixels (Landscape)

7. Screenshots Android

Je kunt tussen de 1 en 8 screenshots toevoegen. De maximumafmeting van het screenshot mag niet meer dan twee keer zo lang zijn als de minimumafmeting.

FormaatJPEG of 24-bits PNG
Minimum size320px
Maximum size3840px

Ben je niet in de mogelijkheid om de benodigde afbeeldingen te maken? Neem contact met ons op, dan helpen we je.

8. Extra instellingen voor partners

Wil je gebruik maken van een demo omgeving in je branded app? Deze demo omgeving kunnen alle gebruikers van de app openen als zij op de Demo knop klikken in het inlogscherm. Een login (e-mail en wachtwoord) is hiervoor dus niet nodig. Maak een nieuwe Customer aan op het MoreApp Partner portal. Ga vervolgens naar het MoreApp Platform om de nieuwe demo Customer te voorzien van demo formulieren. Ga vervolgens naar de settings op het MoreApp Partner portal, om hier te komen klik je op het poppetje aan de linkerkant van het menu en vervolgens op settings. Onder de tab Demo kun je de aangemaakte demo Customer selecteren.

Als partner kun je ook voor kiezen of je onboarding in het login scherm van de app wilt toestaan. Dit geeft de volgende tekst weer: Nieuwe gebruiker? Maak een gratis account aan. De andere optie is om een contactformulier te gebruiken in plaats van het onboarding proces. Om deze optie te selecteren ga je naar de Partner portal en klik je op het poppetje aan de linkerkant van het menu en vervolgens op settings. Onder de tab Demo kun je het contactformulier selecteren. Laat ons weten wat je kiest.

9. Branded e-mails

Wil je verdergaan met het branden van de e-mails? Klik hier