Met het pin element geef je een positie aan op een kaart, bouwtekening of foto om deze te voorzien van meer informatie. Bekijk de tutorial!

1. Voeg de Pin-widget toe

Als je bent ingelogd op het MoreApp Platform, kun je het formulier kiezen waarin je de widget wil toevoegen. Klik op Bewerkdubbelklik vervolgens op de Pin-widget in de Widgets tab om de widget aan je formulier toe te voegen.

2. Configureer de widget

Om de Pin-widget een label te geven, klik je in de linker bovenhoek op het potloodje. Om een foto of afbeelding toe te voegen, klik je op Selecteer afbeelding. Je kunt gebruikers toegang geven om een foto of afbeeldingen aan te passen door het vakje allow users to change image aan te vinken. Gebruikers kunnen op die manier een foto of PDF-bestand van hun mobiele telefoon uploaden in de Pin-widget. Het is mogelijk om PDF-bestanden te uploaden vanuit Dropbox, Google Drive of andere apps. MoreApp zet het PDF-bestand om naar een SVG afbeelding.

3. Voeg Pins toe

Met de Pin-widget kun je tot en met 5 verschillende pins toevoegen aan je formulier. Je kunt een nieuw of bestaand subformulier maken voor elke pin. Op deze manier kun je meer informatie toevoegen per pin. Het is mogelijk om een uniek icoon toe te voegen aan je pin of te kiezen uit de bestaande iconen. Als laatste vul je de item markup in (samenvatting in de app) en de titel van de pin (tracking id); de placeholders van de widgets in de subformulieren kunnen ook worden gebruikt in deze velden. Klik nu op Opslaan.

4. Start met pinnen

Het aantal pins dat je plaatst op een afbeelding is onbeperkt. Op je toestel kun je de afbeelding in- en uitzoomen voor het nauwkeurig plaatsen van de pins.

5. Gefeliciteerd!

Je hebt succesvol de Pin-widget toegevoegd aan je formulier. Je kunt de widget nu gebruiken om pins en extra informatie toe te voegen aan je foto's, kaarten of bouwtekeningen voor maar één credit extra!