Om met MoreApp je digitale formulieren te maken hoef je geen IT goeroe te zijn. Bekijk de tutorial en leer hoe jij je eerste digitale formulier kunt maken!

1. Meld je aan

Om te beginnen met MoreApp maak je een account aan. Nadat je je account hebt aangemaakt kun je beginnen met het digitaliseren van je papieren formulieren.

2. Maak een map en een formulier

Als je bent ingelogd op het MoreApp platform kun je beginnen met het maken van je eigen digitale formulieren. Ga naar de Formulieren tab, en klik op Nieuwe Map. Geef de map een naam, in deze map kun je nu beginnen met het maken van formulieren. Klik op Nieuw Formulier, en geef ook je formulier een naam. Je kunt een standaard template gebruiken, door deze te downloaden in de Marketplace, of beginnen met een Blanco formulier.

3. De Form Builder

Wanneer je je formulier hebt aangemaakt zie je een overzicht van wat je kunt doen met je formulier. Als je op Bewerk klikt kom je in de Form Builder. Er zijn 5 tabs in de Form Builder; Widgets, E-mail, Regels, Hooks en Instellingen. Aan de linkerzijde zie je een preview van je formulier.

4. Voeg widgets toe

Je bouwt je formulier op met de zogenoemde Widgets. Elk widget heeft een informatie knop waar meer informatie wordt gegeven over wat de widget doet. Deze informatie kun je lezen door met je muis over de informatie knop te zweven. Je kunt widgets toevoegen aan je formulier door ze in het formulier te slepen, of door te dubbel klikken op de widget. Nadat je een widget aan je formulier hebt toegevoegd kun je de widget aanpassen door op het potloodje te klikken. Nu opent het Properties scherm zoals je kunt zien in de volgende screenshot.

5. Configureer widgets

Als voorbeeld voegen we de Image-widget toe aan het formulier. Nadat je op het potloodje klikt opent de properties panel. Nu kun je nu een afbeelding selecteren en uploaden in de widget. Je kunt dit gebruiken om bijvoorbeeld je bedrijfslogo aan het formulier toe te voegen. Klik op Opslaan.

Iedere widget heeft een Label veld, hier kun je de widget de desbetreffende naam geven.

Je kunt in je formulieren zo veel widgets toevoegen als je wil en positioneren waar je wil. Dit kun je doen door op een widget te klikken, en deze vervolgens te slepen naar de gewenste plek in je formulier. Een andere mogelijkheid is het verplicht maken van widgets. Dit doe je door in de property panel Required te selecteren. Wanneer je een widget verplicht maakt, moet deze door de gebruiker worden ingevuld alvorens het formulier verzonden kan worden. Als je Remember input selecteert, wordt de laatste invoer van de gebruiker op zijn toestel bewaard.

Het is mogelijk om een widget als favoriet op te slaan. De aangepaste instellingen in de property panel worden bewaard. Dit is ideaal voor widgets die je vaak gebruikt. Nu je formulier compleet en af is, klik je op Opslaan & Publiceren.

6. Het toevoegen van gebruikers

Je kunt een gebruiker toevoegen en beheren, door te klikken op Gebruikersbeheer in het Overzicht van het formulier

Als je een gebruiker toegang geeft tot een map, kunnen ze deze formulieren gebruiken.

Je formulier is klaar voor gebruik na het klikken op Opslaan & Sluiten en vervolgens op Publiceer! Je kunt je formulieren ook delen in de Marketplace, zodat iedereen deze kan gebruiken!

Wil je meteen op de hoogte zijn van de nieuwste tutorials? Check onze Youtube pagina, en klik op de rode Abonneren knop!